Κοπή πίτας και γενέθλια για τον Προσκοπισμό

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 11:30 το πρωί, η τοπική προσκοπική κίνηση γιορτάζει τα 110α της γενέθλια και κόβει την βασιλόπιττα της για τον καινούργιο χρόνο. Στην αίθουσα τελετών του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος, στην είσοδο της οδού Ερμού στην πλατεία Κυπρίων πατριωτών.

Στον ίδιο χώρο ο ιδρυτής του Προσκοπισμού στη Mυτιλήνη Yποπλοίαρχος του απελευθερωτικού στόλου και πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής του νησιού Kωνσταντίνος Mελάς, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 1913, ακριβώς δηλαδή πριν από 110 χρόνια, έδωσε μια διάλεξη για το τι είναι Προσκοπισμός. Και παρουσίασε τον πρώτο Πρόσκοπο της Λέσβου, γεγονός που στάθηκε η απαρχή της δημιουργίας προσκοπικών ομάδων και στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί επίσης ο απολογισμός της δράσης των Προσκόπων το 2022 και ο προγραμματισμός τους για τη νέα χρονιά.
Θα τιμηθούν οι υποστηρικτές της Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο τον περασμένο χρόνο και θα απονεμηθεί στον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων, Στρατή Μπαλάσκα, η ανώτατη προσκοπική διάκριση, το παράσημο του «Αργυρού Φοίνικα».
Στην εκδήλωση εκτός από τα παιδιά και τους ενήλικες μέλη της προσκοπικής κίνησης καλούνται οι γονείς μελών και οι φίλοι της Κίνησης και ιδιαίτερα όλοι όσοι στο παρελθόν υπήρξαν Πρόσκοποι .

To top