Εκδήλωση προς τιμήν του Χρήστου Μπουλώτη στη Λήμνο

Εκδήλωση προς τιμήν του Χρήστου Μπουλώτη στη Λήμνο

Ο Δήμος Λήμνου και ο Σύλλογος Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του λημνιακής καταγωγής αρχαιολόγου – ερευνητή της Ακαδημίας Αθηνών, συγγραφέα και συλλέκτη-δωρητή της συλλογής παιδικού παιχνιδιού και βιβλίου που στεγάζεται στο ομώνυμο μουσείο στη Μύρινα, κ. Χρήστου Μπουλώτη, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 19:00, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλίες από τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου κ. Κώστα Κατσιγιαννόπουλο, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία της ιστορικού – Καθηγήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίας Ευθυμίου.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο «Γιατί και πώς», που αποτελεί μία δραματοποιημένη βιογραφία του Χρήστου Μπουλώτη, σε κείμενα της Δέσποινας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία του Γιώργου Καριακλή, ενώ η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Δημήτρη Μαυράκη.
Παράλληλα με την εκδήλωση, στο φουαγιέ του κινηματοθεάτρου θα λειτουργεί έκθεση με εξώφυλλά και τίτλους από βιβλία του Χρήστου Μπουλώτη.

To top