«Ανοίγει φτερά» για πέντε πτήσεις την εβδομάδα η jet2 στη Λέσβο

«Ανοίγει φτερά» για πέντε πτήσεις την εβδομάδα η jet2 στη Λέσβο

Πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως για τη Λέσβο το 2022 από τη Jet2

Χθες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ανώτατου επιτελείου της μεγαλύτερης Tour Operator της Αγγλίας, της Jet2 Ηolidays με επικεφαλής τον CEO της εταιρείας Steve Heapy και τους Contract Managers John Taylor και Andrea MacConnell, συνοδευόμενοι από τον τοπικό αντιπρόσωπο της εταιρείας, τον κ. Άρη Γρηγορίου.

Επισκέφτηκαν διάφορα μέρη του νησιού όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, όπου συμμετείχαν σε δράση ορνιθοπαρατήρησης στις Αλυκές με τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκο Ζούρο, συζητώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η φυσική κληρονομιά της Λέσβου αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους.

Σύμφωνα με τον κ. Ζούρο, στόχος είναι η προσέλκυση Βρετανών επισκεπτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την φύση, τα φυσικά μνημεία και την βιοποικιλότητα, ιδιαίτερα κατά την εαρινή και φθινοπωρινή περίοδο.
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Jet2, έκαναν περιήγηση στα στενά του παραδοσιακού οικισμού του Μολύβου και πραγματοποίησαν συνάντηση με παράγοντες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και τους εταίρους της JET2 απ’ όλο το νησί στο ξενοδοχείο Sunrise στο Μόλυβο.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή Μαριόλα, τέσσερα κύρια σημεία της παρουσίασης του CEO της JET2 ήταν:
1. Για το έτος 2022 θα υπάρξουν πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως για τη Λέσβο, καθιστώντας έτσι τη JET2 την εταιρεία με τις περισσότερες πτήσεις στη Λέσβο για την επόμενη χρονιά. Αποτελεί τεράστια επένδυση όταν η κάθε πτήση για να εκτελεστεί έχει κόστος 37.000 ευρώ.
2. Θα εξετάζανε το ενδεχόμενο επέκτασης της σαιζόν offseason με την υποστήριξη της εναλλακτικής αγοράς Birdwatching.
3. Η ανάγκη συνεργασίας και προσωπικής επένδυσης των επιχειρηματιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού με τη JET2 για την βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρουμε καθώς και στη διαφήμιση.
4. Την ανάγκη εφαρμογής “πράσινων” πρακτικών που αποβλέπουν στην βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability).
Επίσης, ο CEO της Jet2 τόνισε πως είναι ευκαιρία μάλιστα η Λέσβος να γίνει γνωστή ως αειφόρος προορισμός– κάτι που αναζητάνε πλέον όλοι οι διεθνή Tour Operators σε παγκόσμιο επίπεδο.

H Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή Μαριόλα, μίλησε στον “Αίολο”.

To top