Ηλεκτρονικές δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων για τους επαγγελματίες της Λήμνου

Ηλεκτρονικές δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων για τους επαγγελματίες της Λήμνου

Τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τις υποθέσεις που αφορούν στις δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων και την πληρωμή των αντίστοιχων τελών θα έχουν πλέον οι επαγγελματίες του Δήμου Λήμνου που υπόκεινται σε δημοτικό φόρο, καθώς ο Δήμος μας συμμετέχει  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων και πληρωμών των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων. Η παραγωγική λειτουργία για τον Δήμο Λήμνου ξεκινάει από σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις που προσφέρει ο Δήμος Λήμνου με στόχο τη βέλτιστη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσμένων με τον Δήμο. Παράλληλα, αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, καθώς μπορούν να εξοφλούν ηλεκτρονικά τα δημοτικά τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5% και 5%, ενώ και οι ξενοδόχοι έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν με ανάλογη διαδικασία το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων.
Η ταυτοποίηση χρηστών για τις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr και συγκεκριμένα στο https://dae.govapp.gr/,  στην ενότητα για τις επιχειρήσεις, όπου θα συνδέονται με κωδικούς τους taxisnet. Υπάρχει εγχειρίδιο με πληροφορίες αναρτημένο στην ιστοσελίδα Πλατφόρμα Δήλωσης επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων (govapp.gr)
Για περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εσόδων, στο τηλ.: 22543-50027.

To top