Ιμπραήμ Καλίν: Η Ελλάδα παρενοχλεί την Τουρκία και η Τουρκία δεν διστάζει να απαντά

Ιμπραήμ Καλίν: Η Ελλάδα παρενοχλεί την Τουρκία και η Τουρκία δεν διστάζει να απαντά

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, μετά τις δηλώσεις των Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως ελήφθησαν στις Βρυξέλες αποφάσεις, με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μηγτσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές.

Η Μαρία Ζαχαράκη δήλωσε ότι στις συζητήσεις που έγιναν τέθηκε το ζήτημα να μειωθούν στο ελάχιστο οι εντάσεις και οι συγκρούσεις Αθήνας-Άγκυρας, ωστόσο όμως η Τουρκία δε δείχνει καμία διάθεση για διάλογο και εξομάλυνση των σχέσεων.

Ο  Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε υποτιμητικά, ότι «η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παρακολουθεί η Τουρκία καθημερινά, ούτε βρίσκεται στην ατζέντα μας να καυγαδίσουμε με την Ελλάδα». Παρόλα αυτά οι δηλώσεις για την Ελλάδα δεν λένε να σταματήσουν.

Επιπρόσθετα, ο Ιμπραήμ Καλίν έκανε λόγω και για παραβίαση των συνόρων με την Ελλάδα, είναι τουλάχιστον κάτι που δεν έχει ισχυριστεί ποτέ ξανά επισήμως στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας ανέφερε ότι «όταν υπάρχουν παραβιάσεις δικαιωμάτων, παραβιάσεις των συνόρων ή παρενοχλήσεις κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει».

To top