Επίσκεψη Κώστα Μουτζούρη στο Μανταμάδο

Μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη Βόρεια Λέσβο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρη, επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του Μανταμάδου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπο Τζελαϊδή και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και  τις ζημίες που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Ενώ είχε και επικοινωνία με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα και μετέφερε τις ως τώρα εκτιμήσεις του στην τοπική κοινότητα. Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια περιόδευσε στο Μανταμάδο και συνομίλησε με τους  κατοίκους , οι οποίοι παραμένουν ψύχραιμοι, ευχόμενος το σεισμικό γεγονός να περάσει σε φάση εκτόνωσης.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφερειακή Αρχή διά των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας με όλες τις δυνάμεις της, βρίσκεται σε εγρήγορση και κοντά στους κατοίκους , πράττοντας τα δέοντα για την αντιμετώπιση του γεγονότος και κάθε κατάστασης.  Ενημερώνουμε και λαμβάνουμε ενημέρωση από τους ειδικούς και τον διευθυντή του ΟΑΣΠ κ. Λέκκα. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην σεισμική ακολουθία και ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι σύντομα το φαινόμενο θα εκτονωθεί. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε ετοιμότητα και είναι στη διάθεση των κατοίκων για όποιον αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με ζημίες,  προκειμένου να ενημερώσει και να επιληφθούμε. Θα αναμένουμε τις εντολές των αρμοδίων σεισμολόγων οι οποίοι ακόμα βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω του ιστορικού της περιοχής και παρακολουθούν την σεισμική ακολουθία. Εύχομαι να αποδειχθεί ότι το γεγονός βαίνει προς εκτόνωση.»

To top