Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες για τους σεισμούς στη Λέσβο

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες για τους σεισμούς στη Λέσβο
(Ξένη Δημοσίευση) Η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (δεν εικονίζεται) παρέστη στην εκδήλωση παράδοσης δέκα πυροσβεστικών υδροφόρων οχημάτων 4χ4, από την Επιτροπή προς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αθήνα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Επιτροπή «Ελλάδα 2021»/STR

Μετά τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4.9 βαθμών της κλίμακας Richter   στην περιοχή Δυτικής Λέσβου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε  συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποφάσισαν όπως η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο προκειμένου να συγκληθεί αν χρειαστεί και όταν έχει στη διάθεσή της επαρκή επιστημονικά δεδομένα. Οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος» ενώ ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

 

Επίσης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους Δημάρχους από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση και στους οποίους ανέφερε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε συνδρομή. Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο «Εγκέλαδος».

 

Έγινε, παράλληλα, επικοινωνία του κ. Στυλιανίδη με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και συμφωνήθηκε όπως τη Δευτέρα – παρακολουθώντας και την εξέλιξη του φαινομένου – στελέχη της ΔΑΕΦΚ επισκεφθούν το νησί για αυτοψία στα λιγοστά κτίρια που έχουν μικρές ζημιές σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής.Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

To top