Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου: «Παρακολουθούμε με ψυχραιμία τη σεισμική δραστηριότητα»

Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου: «Παρακολουθούμε με ψυχραιμία τη σεισμική δραστηριότητα»
Εικόνες από ρωγμές σε σπίτια μετά τους δυο ισχυρούς σεισμούς

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος  αναφέρεται στις  μικροζημιές που έχουν καταγραφεί σε σπίτια στο Μόλυβο και την Πελόπη, αλλά και πτώσεις βράχων στην Άργενο,  ενώ τονίζει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμη Λέκκα.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από τις 4.00 το πρωί και συνεχίζεται έχοντας δώσει μέχρι τώρα δύο σεισμούς της τάξης των 5R και αρκετούς μικρότερους. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικροζημιές σε 3 οικίες στον Μόλυβο και 2 στην Πελόπη και πτώσεις βράχων στην Επαρχιακή οδό κοντά στην Αργενο που απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση συνεργείων του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή κ. Ε. Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση. Για ότι νεότερο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Δήμο».

(φωτο: Από κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό κοντά στην Άργενο)

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ωστόσο τόνισε ότι στην περιοχή έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 15 μετασεισμοί, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ.

«Η συγκεκριμένη περιοχή δίνει σεισμούς και είναι γνωστό το ρήγμα» δήλωσε, προσθέτοντας πως «ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ έγινε αισθητός και στην Τουρκία». «Παρακολουθούμε το φαινόμενο» κατέληξε ο κ. Λέκκας.

To top