Πολιτικά τραπεζώματα και συμμαχίες ενόψει εκλογών

Πολιτικά τραπεζώματα και συμμαχίες ενόψει εκλογών

Ξεχωριστή σημασία αποκτούν πλέον οι εμφανίσεις αυτοδιοικητικών μας  φορέων σε τραπέζια καθώς φουντώνουν τα σενάρια συνεργασιών και συμμαχιών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Φλώρου έχει προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ο οποίος κάλεσε τον κ. Φλώρο να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, μια μέρα μετά εμφανίσθηκε σε ανάρτηση σε καφέ με μαζί με τον στενό πυρήνα των συνεργατών του, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη και  τον Αντιδημάρχο Έργων Στρατή Τζιμή ενώ στην παρέα βρέθηκε για άλλη μια φορά και ο Γεωγραφικός Αντιδήμαρχος Γέρας Παράσχος  Μανούσος ο οποίος τελευταία έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του δίπλα στον Δήμαρχο επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν οι παλιές διαφωνίες που τους είχαν φέρει σε απόσταση, να έχουν ξεπεραστεί.

Από την άλλη μεριά, δυναμικά κινείται ο Γιώργος Φλώρος ο οποίος εμφανίσθηκε σε ταβέρνα με τον Πρόεδρο του παραρτήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ  Στρατή Μανωλακέλλη ο οποίος ακουγόταν έντονα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στη συνέχεια όμως φάνηκε να “κάνει πίσω”. Η εμφάνισή του δίπλα στον Γιώργο Φλώρο πυροδότησε συζητήσεις για συνεργασία τους. Σημασία όμως έχουν και οι υπόλοιποι της παρέας που ήταν ο Πρόεδρος Λουτρών Βασίλης Μαμώλης, ο Πρόεδρος των Αλυφαντών Στρατής Χατζηλενούδας,  ο πρώην πρόεδρος Ιππείου και μέλος του Δικτύου Κοινοτήτων Προκόπης Σινάνης και ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Αετός Λουτρών Νίκος Σπανός ο οποίος ήταν υποψήφιος  Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Χριστόφα. 

 Και βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα, καθώς επί του παρόντος οι φωτογραφίες με τα τραπεζώματα δίνουν «τροφή» για συζητήσεις και  «αβαντάρουν» ονόματα στις διαπραγματεύσεις για τα ψηφοδέλτια, όμως οι «συνδαιτυμόνες»  μέχρι τον Οκτώβριο… μπορεί ν’ αλλάξουν άρδην. Όπως μπορεί ν’ αλλάξουν και οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων.

To top