Λήμνος: Προβλήματα στην αλιεία δημιουργεί το φυτοπλαγκτόν

Λήμνος: Προβλήματα στην αλιεία  δημιουργεί το φυτοπλαγκτόν

Προβλήματα στην παράκτια αλιεία δημιουργεί η  παρουσία φυτοπλαγκτόν η οποία εντείνεται από τις κλιματολογικές συνθήκες ,ενώ καταστρέφει τα αλιευτικά  εργαλεία και προκαλεί ζημιές και στα αλιευτικά σκάφη των επαγγελματιών αλιέων της Λήμνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος αναγνωρίζοντας την ανάγκη για χρηματική ενίσχυση των αλιέων της Λήμνου και αποζημίωση για την καταστροφή των αλιευτικών εργαλείων τους σε συνέχεια του με αρ.πρωτ. 26803/153/18-05-2021 εγγράφου στο Υ.Π.Α.Α.Τ απέστειλε εκ νέου αίτημα όπου ζητά την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αλιέων προτείνοντας την τροποποίηση του άρθρου 3. παρ. α. του Ν. 4797/2021 έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στον όρο «θεομηνίες» και η εμφάνιση του φυτοπλαγκτόν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Αναμφισβήτητα η αλιευτική οικονομία των νησιών μας πλήττεται. Οι αλιείς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δοκιμάζονται. Τα εισοδήματα τους συρρικνώνονται και προκειμένου να συνεχίσουν στην «καινούρια» εποχή που ορίζει η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της με αριθμό ανάπτυξης και συνθήκες ανταγωνιστικότητας θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, όπως οφείλουμε τιμώντας την εμπιστοσύνη που απλόχερα μας προσέφεραν, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει. Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη δεν θα σταματήσει να διεκδικεί και να στηρίζει παραμένοντας στο πλευρό των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα, δεν θα σταματήσει να διεκδικεί και να στηρίζει εντόνως τα δίκαια αιτήματα επαγγελματιών και δη των αλιέων».

To top