Σε ΦΕΚ η απόφαση για την επιδότηση στους ελαιοκαλλιεργητές της Λέσβου – 21 ευρώ ανά στρέμμα

Σε ΦΕΚ η  απόφαση για την επιδότηση στους ελαιοκαλλιεργητές της Λέσβου – 21 ευρώ ανά στρέμμα

Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην καταβολή της επιδότησης για τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου- λόγω της ακαρπίας το 2021- έγινε μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής υπουργικής απόφασης που καθορίζει το ύψος της επιδότησης στα 21 ευρώ ανά στρέμμα. Συνολικά σε όλο το νησί θα διατεθούν 8,190 εκατ. ευρώ. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Την εξέλιξη ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της βουλής, βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου τονίζει τα εξής:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι:

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 6792 Β΄ / 28-12-2022) η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Γεωργαντά, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση de minimis  στους ελαιοκαλλιεργητές της Λέσβου, λόγω της σημαντικής μείωσης της ελαιοπαραγωγής κατά την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους ελαιοπαραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου ανέρχεται στα 8.190.000 € και η ενίσχυση καθορίζεται στα 21€ ανά στρέμμα ελιάς.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι όσοι έχουν έκταση τουλάχιστον ένα στρέμμα ελαιοκαλλιέργειας και έχουν υποβάλλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης το έτος 2020.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ για να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τις πληρωμές de minimis, προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί τους με τα ποσά που τους αναλογούν.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα και να πιστωθεί σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς μας μια σημαντική ενίσχυση στον καθημερινό τους αγώνα για τη διατήρηση της καλλιέργειας της ελιάς στον τόπο μας».

To top