Γιώργος Πετρέλλης: «Ανάγκη στελέχωσης του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης»

Γιώργος Πετρέλλης: «Ανάγκη στελέχωσης του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης»

Την ανάγκη στελέχωσης του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης με το αναγκαίο διδακτικό ούτως ώστε να μπορεί να λειτουργεί και ως Ολοήμερο, επισημαίνει σε παρέμβασή του, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πετρέλλης.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Στην Μυτιλήνη δυστυχώς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης παρά τις τεράστιες προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού, δεν έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως ολοήμερο σχολείο με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση είτε λόγω της αδυναμίας τους να εργαστούν εξαιτίας της ώρας που τα παιδιά σχολάνε είτε να υποβάλλονται σε δυσβάσταχτα οικονομικά έξοδα πρόσληψης κάποιου ανθρώπου που θα προσέχει το παιδί με τις δυσκολίες που κάτι τέτοιο ενέχει.
Η παιδεία σαν έννοια είναι ευρύτερη της εκπαίδευσης και της μόρφωσης. Είναι η πρόσληψη γνώσεων, πληροφοριών και δεξιοτήτων αλλά και η διευκόλυνση όλων μας από μικρή ηλικία στην κατανόηση του σωστού και του λάθους, την κοινωνικοποίηση, είναι ο τρόπος που η πολιτεία κυρίως μέσω του σχολείου μας μαθαίνει να ενταχθούμε όσο καλύτερα γίνεται στο κοινωνικό σύνολο, να είμαστε χρήσιμοι και να προοδεύσουμε μέσα σε αυτό.
Για κάποια παιδιά όλα τα παραπάνω είναι λίγο ή πολύ δυσκολότερα να συμβούν. Οφείλουμε ως κοινωνία να σταθούμε αρωγοί, να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους.
Για τον λόγο αυτό τα ειδικά σχολεία πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα σε στελέχωση, χρηματοδότηση επίλυση των προβλημάτων τους.

Η πλήρης στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό του ειδικού δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης είναι άμεση και αδήριτη ανάγκη».

To top