Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στα χωριά της Αν. Λήμνου

Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στα χωριά της Αν. Λήμνου

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, Παραμονή Χριστουγέννων 2022, αποφάσισε να ταξιδέψει χριστουγεννιάτικες μελωδίες στα χωριά της Ανατολικής Λήμνου.

Με τους καθηγητές του Νίκη Μπουζιωτοπούλου και Μάκη Καλλιάνη και τους μαθητές του Έφη Ζυγούρη, Ειρήνη και Ραφαηλία Ταρσή στο τραγούδι, Νόρα Σέχου στο Toy Piano, Κατερίνα Γουδέλη στην Melodica και τον μικρό Ιάσονα Καλλιάνη στα κρουστά, ξεκίνησαν το οδοιπορικό τους από το Βορειοανατολικότερο σημειό του νησιού μας, τον Φάρο της Πλάκας.

Ξεκίνημα λοιπόν από το φυλάκιο του Φάρου στην Πλάκα, εκεί όπου με μεγάλη χαρά και έκπληξη οι στρατιώτες και τα στελέχη του φυλακίου, μας υποδέχθηκαν και άκουσαν Παραδοσιακά Κάλαντα Κέρκυρας, Ικαρίας και Χίου. Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε πλατείες και καφενεία στα χωριά Πλάκας, Παναγιάς, στην Καλλιόπη, στην πλατεία Κοντοπουλίου, στο Ρεπανίδι, στο Ρωμανού και καταλήξαμε στην κεντρική αγορά του Μούδρου.

Ο σκοπός μας διπλός και ιερός. Αφενός να συγκεντρώσουμε χρήματα τα οποία θα διαθέσουμε στο ΚΗΦΗ Λήμνου στα Καμίνια, αλλά και στο Ειδικό Σχολείο στο Ρεπανίδι και αφετέρου να μεταφέρουμε χαρμόσυνες μελωδίες και μηνύματα στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού μας.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή που λάβαμε ήταν τα χαμόγελα και οι όμορφες ευχές που δεχόμασταν στους δρόμους και τις πλατείες των υπέροχων χωριών μας.

To top