Την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ. Μυτιλήνης ζητούν οι συνταξιούχοι

Την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ. Μυτιλήνης ζητούν οι συνταξιούχοι

Την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης και την στελέχωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ζητούν – μεταξύ άλλων – με ψήφισμα τους οι συνταξιούχοι των σωματείων της Λέσβου. Ψήφισμα που παρέδωσαν την Πέμπτη στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη με τον οποίο είχαν συνάντηση. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν λύση των προβλημάτων τους όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά θέματα και τοπικά προβλήματα σε σχέση με την παροχή υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνταξιούχων:

Σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κο Μανώλη Κουτουλάκη.
Η αντιπροσωπεία των σωματείων κατέθεσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης των συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2022 και απαίτησε από τον Γ.Γραμματέα, σαν εκπρόσωπο της κυβέρνησης εδώ στον τόπο μας, την λύση των προβλημάτων γενικά συνταξιοδοτικά θέματα και τοπικά προβλήματα σε σχέση με την παροχή υγείας.
Ο Γ. Γραμματέας, άκουσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, οι οποίοι ανέπτυξαν λεπτομερώς τα προβλήματα που αναφέρονται στο ψήφισμα, στάθηκαν δε ειδικά, στην επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, την στελέχωση του Βοστάνειου Νοσοκομείου, όπως αυτά τίθενται από το Σύλλογο Γιατρών του Νοσοκομείου καθώς και του Συλλόγου Εργαζομένων.
Ο Γ.Γραμματέας δεν δεσμεύτηκε για την λύση κανενός από τα προβλήματα που τέθηκαν και ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων στο «μέτρο του δυνατού» και «εν ευθέτω χρόνω». Το μόνο που υποσχέθηκε είναι να μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση και για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, ότι θα το εξετάσει μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλους τους συνταξιούχους του νησιού σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά την ενδεχόμενη άρνηση για την ικανοποίησή τους.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. των:
-Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βαγγέλη Χριστοδούλου
-Ένωση πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μανώλη Αμπουλό, εκπροσωπώντας και τα λοιπά συνταξιουχικά σωματεία.
Δίνουμε στην δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος που κατατέθηκε.

To top