Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Στο Δήμο Μυτιλήνης το πρώην ΚΥΤ Μόριας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Στο Δήμο Μυτιλήνης το πρώην ΚΥΤ Μόριας

Δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης οι αποφάσεις που αφορούν στην απευθείας εκποίηση των ακινήτων, στα οποία λειτουργούσαν τα πρώην Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου  και της Μυτιλήνης , τα οποία ανήκαν ιδιοκτησιακά στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.  

 Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «το Υπουργείο  συντόνισε την εν λόγω διαδικασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα παρείχε την απαιτούμενη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, για την αγορά, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία των μεταναστών.  Συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ποσού 550.000€ στο Δήμο Μυτιλήνης για το πρώην Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΡΑΔΕΛΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ», συνολικής έκτασης 54.854,20 τ.μ. και  αντίστοιχη χρηματοδότηση  ύψους 1.000.000 ευρώ προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για το ακίνητο του πρώην «Π.Β. ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΜΟΥ», συνολικής έκτασης 19.998,00 τ.μ.. 

Με την υπογραφή των τελικών συμβολαίων από τους δικαιούχους Δήμους και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, που αναμένεται να λάβει χώρα στις αρχές του 2023, θα ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία μεταβίβασης των ανωτέρω εκτάσεων στις τοπικές κοινωνίες που επιβαρύνθηκαν από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές την προηγούμενη περίοδο, εκπληρώνοντας αντίστοιχη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».  

To top