Στη Λήμνο ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα νησιά ο Ν. Χαρδαλιάς

Στη Λήμνο ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα νησιά ο Ν. Χαρδαλιάς

Με επισκέψεις σε φυλάκια και φυλάκια στη Λέσβο  τη Λήμνο  και τη Σαμοθράκη, ολοκλήρωσε  την Τρίτη την τετραήμερη  περιοδεία του σε 24  ακριτικά  νησιά και μικρονήσια του Αιγαίου  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Χαρδαλιάς. Στη Λέσβο, επισκέφθηκε το  επιτηρητικό φυλάκιο της Μήθυμνας και στη Λήμνο το φυλάκιο της Πλάκας. «Απέναντι στις απειλές και τις άναρθρες κραυγές απαντάμε με νηφαλιότητα και ετοιμότητα» τόνισε σε δήλωσή του από τη Λήμνο ο Υφυπουργός Άμυνας.

Επίσης, επισκέφθηκε το ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ, που βρίσκεται σε αποστολή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Αιγαίου, ενώ συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τους ιπτάμενους και τους τεχνικούς των κλιμακίων επιφυλακής (Readiness) μαχητικών αεροσκαφών F-16 της 347 Μοίρας και ελικοπτέρων Super Puma, στην έδρα της 130 Σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ), στη Λήμνο.

Ο κ. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για επιχειρησιακά θέματα και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Πανάγο Κουφέλο , τον Έπαρχο Λήμνου  Άγγελο Βλάττα – Λαμπρινό, τους Δημάρχους Δυτικής Λέσβου  Ταξιάρχη Βέρρο, Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη και Σαμοθράκης Νικόλαο Γαλατούμο, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Υποστράτηγο Ελευθέριο Ντουρουντού, καθώς και τους τοπικούς Διοικητές Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν κατά τις επισκέψεις στη Λέσβο και τη Λήμνο ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ στη Σαμοθράκη ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος. Τον υποδέχθηκαν κατά περίπτωση οι Διοικητές της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπουτλιάκης, της ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τακόπουλος, της ΤΔ 41ου ΣΠ Συνταγματάρχης Γεώργιος Σελαϊδινάκος, της 130 ΣΜ Σμήναρχος Θωμάς Παπαδημητρίου και οι Αρχιφύλακες των ΕΦ.

Από το ΕΦ «ΠΛΑΚΑΣ», στη Λήμνο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απέναντι στις απειλές, σε άναρθρες κραυγές, σε ανιστόρητες ρητορικές, απαντάμε με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία και με ετοιμότητα.

Ολοκληρώσαμε σήμερα, εδώ στη Λήμνο, ένα οδοιπορικό 24 νησιών, με επισκέψεις σε 30 Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια, και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των ανδρών και γυναικών μας, που καθημερινά μοχθούν στις εσχατιές του Αιγαίου, στις εσχατιές της Πατρίδας, παραμένει υψηλό, παραμένει ξεχωριστό, με μοναδικό συναίσθημα αφοσίωσης και καθήκοντος στην Πατρίδα και στη Σημαία!».

To top