Επίσκεψη Κώστα Μουτζούρη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και κάλαντα απο το Μουσικό Σχολείο

Επίσκεψη Κώστα Μουτζούρη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και κάλαντα απο το Μουσικό Σχολείο

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης Παναγιώτη Τσακίρη και των εκπαιδευτικών, επισκέφτηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης το σχολείο οπου παρακολούθησε από κοντά την μικρή γιορτή που διοργανώθηκε  και συνομίλησε με δασκάλους,  μαθητές,  προσωπικό και γονείς ανταλλάσοντας  ευχές και δώρα. Η Περιφέρεια κάλυψε το κόστος για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών όπως και πέρυσι, χαρίζοντας χαρά στους μαθητές.

Στην συνέχεια μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, επισκέφτηκαν την Περιφέρεια και έψαλαν τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη και στα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής. Ο Περιφερειάρχης μιλώντας ως εκπαιδευτικός εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν καθηγητές και μαθητές παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το κτιριακό, σημειώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα είναι αρωγοί σε ότι χρειάζονται και μπορεί να ανταποκριθεί η Περιφέρεια.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Όπως και πέρυσι θεωρήσαμε χρέος μας ως Περιφέρεια όχι μόνο να καλύψουμε το μικρό κόστος των δώρων για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Μυτιλήνης αλλά να είμαστε κοντά τους ουσιαστικά και να παρακολουθήσουμε την γιορτή που με κόπο διοργάνωσαν. Υποδεχτήκαμε στην Περιφέρεια τα παιδιά και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου για να ψάλουν τα κάλαντα και να μας ευχηθούν.
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πέρα από τους αριθμούς και τις στατιστικές για την Οικονομία, την Ανάπτυξη και όλα αυτά που καθημερινά μας απασχολούν, ένας τόπος κρίνεται από το επίπεδο του Συστήματος υγείας, από το Σύστημα Εκπαίδευσης. Και όπως διαπιστώνω σήμερα τόσο στο Ειδικό Σχολείο όσο και στο Μουσικό, γίνεται εξαιρετική δουλειά και μεγάλη προσπάθεια που με κάνει να αισιοδοξώ ότι έχουμε μέλλον ως τόπος. Χρόνια πολλά σε όλους».

To top