Κατατέθηκε τροπολογία για το «Market Pass»: Δικαιούχοι και κριτήρια

Κατατέθηκε τροπολογία για το «Market Pass»: Δικαιούχοι και κριτήρια

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (20/12) στη Βουλή η τροπολογία για το «Market Pass», την κρατική επιδότηση για το 10% των αγορών από καταστήματα τροφίμων.Το «Market Pass» έρχεται συνδυαστικά με το καλάθι του νοικοκυριού προκειμένου να αποτελέσει ένα ακόμη μέτρο στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια.H πλατφόρμα για το «Market Pass» αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στα τέλη του ίδιου μήνα. Το μέτρο -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- θα έχει διάρκεια έξι μηνών.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων θα φορολογηθούν με συντελεστή 33% και με το ποσό αυτό θα χρηματοδοτηθεί το «Market Pass» που θα χορηγηθεί σε 3,4 εκατ. νοικοκυριά.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν να τους πιστωθεί το ποσό ή στην ψηφιακή κάρτα ή στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Για όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, το ποσό θα πιστώνεται κάθε μήνα, ενώ όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα λάβουν το 80% του ποσού που δικαιούνται. Η πίστωση αναμένεται να γίνει δύο φορές, μία τον Μάρτιο και μία τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

To top