20 έργα σε εξέλιξη στο Μανταμάδο για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων

20 έργα σε εξέλιξη στο Μανταμάδο για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων

Είκοσι έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην κοινότητα Μανταμάδου προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Επιπλέον, ο Μανταμάδος «φόρεσε» φέτος για άλλη μία φορά τα γιορτινά του και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον κόσμο.

Συγκεκριμένα τα έργα είναι τα εξής:

1. Συντήρηση – Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας της Κοινότητάς μας.
2. Συνεχής έλεγχος και βελτίωση του Δημοτικού φωτισμού (αποκατάσταση λαμπτήρων – επισκευή βλαβών ).
3. Συνεχής καθαρισμός – συντήρηση τουαλετών W.C ( δημοτικές τουαλέτες της Κοινότητας μας ).
4. Συνεχής καθαρισμός- ευπρεπισμός του Κοιμητηρίοιυ της Κοινότητας Μανταμάδου.
5. Τσιμεντοστρώσεις σε διάφορα δύσβατα τμήματα αγροτικών δρόμων.
6. Ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση του υπολοίπου περιφερειακού δρόμου από αποθήκη Γροσομανίδη έως πάρκιγκ οικισμού Κατζιλέλια.
7. Τσιμεντοστρώσεις σε δύο (2)στενά της Κοινότητας μας, που ήταν σε άθλια κατάσταση.
8. Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση σε στενό εντός του οικισμού Μανταμάδου.
9. Ασφαλτοστρώθηκαν δύο (2) δημοτικά πάρκιγκ.
10. Σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλαγής του δαπέδου της Παιδικής Χαράς και σε μερικές μέρες θα δοθεί σε χρήση. Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση εξωτερικού χώρου του υπολοίπου οικοπέδου της παιδικής χαράς σε πάρκο αναψυχής, πλην της τοποθέτησης του φυσικού χλοοτάπητα.
11. Συνεχίζεται και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση όλων των επικίνδυνων κτιρίων στον οικισμό Μανταμάδου.
12. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Αρχοντικό Τζάννου για την μετατροπή του σε Λαογραφικό Μουσείο. Συντάσσεται η μελέτη για κάποιους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου.
13. Δημοπρατήθηκε για 3η φορά το έργο << ασφαλτόστρωση Αγ. Στέφανο – Παλιός >> και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την εκτέλεση των εργασιών.
14. Δημοπρατήθηκε το έργο << Ασφαλτόστρωση δρόμου Λαγκάδας >> από το Πρόγραμμα <<Αντώνης Τρίτσης >> και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
15. Δημοπρατήθηκε το έργο της << Ανακαίνισης του Πολυκέντρου>> και πιστεύουμε και ότι σύντομα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος.
16. Παραχωρήθηκαν στο Αγροτικό Ιατρείο Μανταμάδου τρία (3) ιατρικά εργαλεία, τα οποία ζητήθηκαν από τον αγροτικό ιατρό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κοινότητας.
17. Παραχωρήθηκε στην Κοινότητα μας από το ίδρυμα << Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης>> ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, ο οποίος τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του χωριού και σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης ( ΕΟΑ ) έγινε εκπαίδευση για να χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται
18.Τοποθετήθηκε ψηφιακός αναμεταδότης και με αυτό τον τρόπο ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων που αφορά την μετάδοση των καναλιών λύθηκε οριστικά.
19. Στον οικισμό Ασπροποτάμου κατασκευάστηκε μεγάλο τοιχίο – παγκάκι, τοποθετήθηκαν φώτα εντός αυτού και έγινε τσιμεντόστρωση.
20. Αφού ολοκληρώθηκε η καινούργια μελέτη του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου ( προϋπολογισμού 1. 800.000 Ε ), πέρασε από το Συμβούλιο Αρχαιολογίας, εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του, εντάχθηκε το έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης και είμαστε έτοιμοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό που δίνει ο θεός στον άνθρωπο.

To top