Τι απάντησε ο Υπουργός Μετανάστευσης για τη χιονόμπαλα με τη φωτογραφία του

Τι απάντησε ο Υπουργός Μετανάστευσης για τη χιονόμπαλα με τη φωτογραφία του

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συνέντευξή του την Παρασκευή  στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε  με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Υπουργείου, που προκάλεσε πολλά σχόλια και αντιδράσεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν ιδέα των υπαλλήλων η δημιουργία ενός πρωτότυπου δέντρου με φωτογραφίες όλων των εργαζόμενων- καθώς και του ίδιου όπως και  άλλων στελεχών της ηγεσίας του Υπουργείου. Παραδέχθηκε όμως ότι ήταν λάθος η ανάρτηση του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γι’ αυτό και – όπως είπε- ζήτησε ο ίδιος να «κατεβεί το βίντεο».

Ειδικότερα ανέφερε χαρακτηριστικά «Ήταν μία έκπληξη της κεντρικής υπηρεσίας που υπάγεται σε εμένα και γι’ αυτό ήμουν εγώ σε αυτή την έκπληξη των υπαλλήλων, η οποία από ότι φαίνεται, όπως έγραψε και η Καθημερινή κατακρεουργήθηκε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Κοιτάξτε, για να το κλείσουμε. Η ιδέα των υπαλλήλων να κάνουν ένα πρωτότυπο δέντρο με έμφαση στον κάθε εργαζόμενο της υπηρεσίας ήταν μία καλή ιδέα, το ίδιο είπε και ο Σύλλογος. Το λάθος έγινε από τα παιδιά που σήκωσαν το βίντεο με έναν ενθουσιασμό χωρίς πολιτικό αισθητήριο, και σήκωσαν ένα βίντεο που είδα και εγώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο ήταν υπερβολικό. Αυτό δημιούργησε την αντίδραση. Εντάξει, δικαιολογημένη η όποια αντίδραση.Παρακάλεσα το γραφείο να το κατεβάσει. Ενώ η ιδέα ήταν να έχουμε ένα δέντρο με όλους τους υπαλλήλους. Να σας πω κάτι; Περάσαμε τρία χρόνια δύσκολα στο Υπουργείο Μετανάστευσης. Δουλέψαμε πάρα πολλές ώρες κάθε μέρα, δεθήκαμε όλη η ομάδα εκεί πέρα που αντιμετωπίσαμε μια κρίση από το 2020 μέχρι το 2022 και η ιδέα των υπαλλήλων ήταν να τιμήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα γιατί τα Υπουργεία είναι οι άνθρωποί του που δουλεύουν».

Η ανακοίνωση των υπαλλήλων

Σε ανακοίνωσή του πάντως σήμερα το μεσημέρι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Υποδοχής και ταυτοποίησης  κάνει λόγο για «εκδήλωση – φιάσκο» όπου οι υπάλληλοι εμφανίζονται ως «αυλικοί ή ουρά ενός υπουργού». Αναφέρουν επίσης ότι «κατόπιν οδηγιών της ιεραρχίας της υπηρεσίας οι υπάλληλοι προσκλήθηκαν στην εκδήλωση φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου όπου θα υπήρχαν μπάλες με ατομικές φωτογραφίες των εργαζόμενων » Σε άλλο σημείο τονίζουν ότι παρότι συμφωνούν με την οπτική της συγκεκριμένης εκδήλωσης, εντούτοις διαφώνησαν με τη βιντεοσκόπηση που έγινε χωρίς να τον γνωρίζουν και με τον τρόπο που  προβλήθηκε η εκδήλωση. Ζήτησαν μάλιστα μετά την κίνηση να κατέβει το “επίμαχο” βίντεο να κατεβούν και όλες οι φωτογραφίες των εργαζομένων στην εκδήλωση.

 

To top