Αποκαλυπτικές καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για τα πλαστά-Διεκόπη για τις 13 Ιανουαρίου

Αποκαλυπτικές καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για τα πλαστά-Διεκόπη για τις 13 Ιανουαρίου

Διεκόπη για τις 13 Ιανουαρίου 2023 η δίκη για τα πλαστά πτυχία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.

Μάρτυρας κλειδί στη σημερινή ακρόαση ήταν ένας άντρας ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο δυο πτυχία. Το ένα είχε την βαθμολογία του (B2) χωρίς υπογραφή, ενώ το άλλο είχε υπογραφή από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος, όταν πήρε το πτυχίο χωρίς την υπογραφή επικοινώνησε με το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ζήτησε να μάθει αν είναι πλαστό. Ο υπεύθυνος του κέντρου τον ενημέρωσε πως ήταν όντως πλαστό ωστόσο, του είπε ότι θα του στείλει το κανονικό πτυχίο διότι αυτή ήταν η βαθμολογία που είχε γράψει. Ίσως εκείνος ήταν ο μόνος που το πλαστό πτυχίο είχε την ίδια βαθμολογία με το γραπτό του στις εξετάσεις. Στους υπόλοιπους εξεταζόμενους δεν απεστάλη το κανονικό πτυχίο διότι η βαθμολογία που είχαν γράψει με αυτή που τους έδωσε το φροντιστήριο (το πλαστό πτυχίο δηλαδή) δεν ήταν η ίδια. Σε όλους η βαθμολογία ήταν υψηλότερη από το γραπτό τους.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με τους μάρτυρες κατηγορίας ενώ στις 13 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί με τους μάρτυρες υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων, τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, την πρόταση της εισαγγελέως και έπειτα θα αποφασιστεί η ποινή των κατηγορουμένων.

To top