Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη με απόφαση Μητσοτάκη

Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη με απόφαση Μητσοτάκη

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η ίδια η  ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει η ίδια την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας γιατί όπως είπε «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές» μετά το αίτημα του Ευρωπαίου γενικού εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή (πρώην S&D) και της Μαρίας Σπυράκη (ΕΛΚ), καθώς υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ» σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

Στο άκουσμα της είδησης η Μαρία Σπυράκη δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate και πως αποδέχεται την άρση της ασυλίας της.

Μαρία Σπυράκη: Γι’ αυτό βρίσκομαι υπό έλεγχο
Ειδικότερα, η κυρία Σπυράκη ανέφερε σήμερα το πρωί στο Open «καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».

Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο, η Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι «ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και στο Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του Γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».

Στις 24 Νοεμβρίου η Μαρία Σπυράκη είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

To top