Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την κάλυψη των κενών  θέσεων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνη με μονιμοποίηση των έκτακτων συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το ακτινοδιαγνωστικό αλλά και σε άλλα τμήματα, ζητά σε ανακοίνωσή της  η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών καλεί τους υγειονομικούς ειδικά όσους εργάζονται στο ακτινολογικό να συμμετάσχουν σήμερα  Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΥΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το ακτινολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου είναι ένας κεντρικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας όλων των τμημάτων. Η κατάσταση στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας είναι δύσκολη καθώς είναι ένα τμήμα που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς από 15 εργαζόμενους που είχε στην αρχή της χρονιάς, προσωπικό που αρκούσε για να έχει μια εύρυθμη λειτουργία, σήμερα υπηρετούν μόνο 9.

Μαύρες γιορτές αναμένεται να κάνουν οι συνάδελφοι αν δεν αλλάξει κάτι. Στους εργαζόμενους αυτούς η υπηρεσία χρωστάει οφειλόμενη άδεια του 2021 και εκατοντάδες ημέρες ρεπό. Οι κατά περιτροπής διπλές βάρδιες, έχουν εξουθενώσει το εναπομείναν προσωπικό κάτι που φέρνει σε κίνδυνο τόσο την δική τους υγεία όσο και την υγεία των ασθενών καθώς τα λάθη και οι παραλείψεις είναι πολύ πιο πιθανό να συμβούν όταν ένας εργαζόμενος δουλεύει 16 ώρες το 24ωρο!.

Μέχρι στιγμής δεν προκηρύχτηκε καμία θέση βοηθού εργαστηρίου ή βοηθού ακτινολόγου στις προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν. Αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει μόνο στο δικό μας νοσοκομείο. Με σχετικές διαφοροποιήσεις ανά τμήμα η υποστελέχωση των τμημάτων και η εντατικοποίηση της δουλειάς με συνέπεια την εξουθένωση των συναδέλφων , υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Οι μετακινήσεις προσωπικού για να καλύπτονται τρύπες που δημιουργούν καινούριες, είναι κοινή πρακτική από τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων γιατί δεν πιστώνονται κονδύλια για πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού.

Για αυτή την κατάσταση ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως αγαθό και επιλέγουν να μειώνουν τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων κάθε χρόνο, να ανοίγουν την πόρτα των νοσοκομείων στους ιδιώτες για να ανοίξουν τα «μαγαζάκια» τους και επιλέγουν να στέλνουν τους ασθενείς σε ιατροδιαγνωστικά ιδιωτικά κέντρα, με συνέπεια την οικονομική αφαίμαξη όσων ασθενών έχουν να πληρώσουν και όσων δεν έχουν να υπομένουν μία τεράστια αναμονή για ραντεβού.

Απαιτούμε την μονιμοποίηση των έκτακτων συμβασιούχων και επικουρικών συναδέλφων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τόσο για το ακτινοδιαγνωστικό όσο και για όλο το νοσοκομείο. Την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Καλούμε τους συναδέλφους και ειδικά όσους εργάζονται στο ακτινολογικό να κάνουν το πρώτο βήμα αύριο Τετάρτη 14/12/2022 και να συμμετέχουν ενεργά στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΥΝ. Το επόμενο βήμα στη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, αν δεν βρεθεί λύση, θα είναι η συμμετοχή τους στην στάση εργασίας που πρόκειται να κηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Μέσα από τον αγώνα και την διεκδίκηση έρχεται η δικαίωση!!!

To top