Συνεχίζεται την Παρασκευή η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Συνεχίζεται την Παρασκευή η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Συνεχίζεται την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών. Στις 21 Οκτωβρίου, την πρώτη μέρα ουσιαστικά της δίκης, εξετάσθηκαν οκτώ από τους 120 περίπου μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται, ότι την πρώτη μέρα της δίκης ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την προανάκριση όταν τα πρώτα θύματα της υπόθεσης που ήταν υπάλληλοι του Δήμου πήγαν να καταγγείλουν την πλαστότητα των πτυχίων τους, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας ήταν ο υπεύθυνος του φορέα πιστοποίησης που συνεργαζόταν το φροντιστήριο με υπολογιστές και ξένες γλώσσες ο οποίος περιέγραψε τη διαδικασία κατά την οποία έδιναν εξετάσεις οι σπουδαστές. Στη συνέχεια, κατέθεσε ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στη Μυτιλήνη που το 2019 «έφερε» τις εξετάσεις bulats στο φροντιστήριο του.

Στις ερωτήσεις η έδρα προς τους μάρτυρες επικεντρώθηκε – μεταξύ άλλων – στο πώς έμαθαν οι ίδιοι ότι το πτυχίο τους δεν ήταν γνήσιο, αν τους ζημίωσε επαγγελματικό το πλαστό πτυχίο καθώς και στον τρόπο εξέτασης.

To top