Η επιδότηση για την ακαρπία και οι αιτήσεις τις ζωοτροφές στη συνάντηση Γεωργαντά με παραγωγικούς φορείς της Λέσβου

Η επιδότηση για την ακαρπία και οι αιτήσεις τις ζωοτροφές στη συνάντηση Γεωργαντά με παραγωγικούς φορείς της Λέσβου

Την επιδότηση για την ακαρπία του 2020 -21 για τους ελαιοπαραγωγούς ανακοίνωσε και επίσημα κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Λέσβο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεδομένου ότι η απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς του νησιού δεν είχε σχέση με ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν δικαιολογούνταν επιδότηση. Για το λόγο αυτό η μόνη δυνατότητα ήταν μέσω του προγράμματος de minimis που χρηματοδοτείται καθαρά από ελληνικούς πόρους. Όπως έκανε γνωστό υπέγραψε τη χρηματοδότηση και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει ενημέρωση για την πληρωμή των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ συνολικά. Ο Υπουργός είχε συνάντηση με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς στο Μουσείο Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και οι προτάσεις για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη Λέσβο.

Ο ίδιος ακόμα έκανε γνωστό πως το αργότερο την Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τις ζωοτροφές, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε πως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει για να είναι πιο δίκαιος, ενώ αλλαγές τόνισε πως πρέπει να γίνουν και στην δακοκτονία.

To top