Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων στην εστίαση

Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων στην εστίαση

Ημέρα αλλαγών σηματοδοτεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, όσον αφορά στα μέτρα για τον κορονοϊό

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα, Σάββατο 9 Οκτωβρίου, τα νέα μέτρα όσον αφορά τους εμβολιασμένους πολίτες σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, αλλά και την άρση των περιοριστικών μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές.

Ειδικότερα, θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους θαμώνες σε κλειστούς χώρους, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως και προ κορωνοϊού.

Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κ.ά. να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης: «Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα».

Σχετικά με τους μεικτούς χώρους διασκέδασης οι περιορισμοί θα ισχύουν ως έχουν, δηλαδή η επίδειξη rapid test από τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι οι πελάτες, ενώ απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Όσον αφορά στις «κόκκινες» περιοχές, η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς και οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται χωρίς περιορισμούς, ενώ οι επιβαρυμένες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας (π.χ. σινεμά, θέατρα, παιδότοποι) θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Η επαναξιολόγηση των δεδομένων θα πραγματοποιηθεί σε 15 ημέρες.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ, Νίκο Γιαννάκα, είναι μια ανάσα για τις επιχειρήσεις, αλλά εξακολουθεί να παραμένει εκτός το 50% του πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί.

To top