Φόρουμ και μελoποιημένη ποίηση για τη Νεολαία στην Ενωμένη Ευρώπη στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης

Φόρουμ και μελoποιημένη ποίηση για τη Νεολαία στην Ενωμένη Ευρώπη στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί Φόρουμ που θα εστιάσει ιδιαίτερα στον Ελλαδικό terrain αγώνα των νέων, τους στόχους, τα προτζεκ, τις συμμετοχές και βλέψεις γενικότερα στα οποία θα αναφερθεί ο Κ. Τσουκαρελλης συντονιστής της συζήτησης πριν θέσει τις ερωτήσεις στους ομιλητές μας.

Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί! Εξ ’ου ο τίτλος του φορουμ δίνοντας έμφαση στην δύναμη που μπορεί να έχει η φωνή του κάθε νέου όταν ενωθεί με τους υπολοίπους νέους και την γνώση, πείρα, εμπειρία των μεγαλύτερών, έτοιμοι να αφουγκραστούν και να ενδυναμώσουν την φωνή τους για να προχωρήσουμε με εμπιστοσύνη και ελπίδα στη νέα εποχή. Το 2022 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, που αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος – πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού, πιο βέβαιου. Η Ευρώπη θα πρέπει να ατενίσει το μέλλον με την νεολαία και με στόχο μια δίκαιη, ανοιχτή κοινωνία με κοινωνική ευημερία που θα διέπετε από τις αρχές της ελευθερίας και της ειρήνης, « oρτοι για το θρίαμβο της Αλήθειας μ ‘οδηγό την Αρετή » Κώστας Βάρναλης: Ύμνος της Νιότης.

Στο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο και μορφωτικό επίπεδο, οι νέοι Ευρωπαίοι έχουν κεντρική και σημαντική θέση. Στο τέλος της αιχμηρής και διεισδυτικής μας συζήτησης, οι ερμηνείες των μελοποιημένων ποιημάτων από μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους νέους θα μιλήσουν στην καρδιά, στο μυαλό δίνοντας τα δικά τους αγγίγματα μιας επίπλαστης κοινωνικής πραγματικότητας όπως ήθελε ο Ο. Ελύτης:
Παραλαμβάνεις απ’ τους Διες τον κεραυνό Και ο κόσμος σου υπακούει. Εμπρός λοιπόν Από σένα εξαρτάται. Τάχυνε την αστραπή («Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΣ»)

To top