Ενόχληση Άγκυρας για τις στρατιωτικές ασκήσεις σε Λέσβο και Ρόδο

Ενόχληση Άγκυρας για τις στρατιωτικές ασκήσεις σε Λέσβο και Ρόδο

Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίζεται  η Άγκυρα από τις στρατιωτικές ασκήσεις σε Λέσβο και Ρόδο .  Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, εξέδωσε μια προκλητική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίασή του ζητώντας την αποστρατικοποίηση των νησιών, ενώ οι στρατιωτικές ασκήσεις αποτέλεσαν πρώτο θέμα στα Τουρκικά ΜΜΕ.

Το τουρκικό τηλεοπτικό  δίκτυο Haber Global μετέδωσε: «Η Ελλάδα αφού στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς τώρα προσπαθεί να κάνει μια σοβαρή προβοκάτσια. Θα θυμίσουμε πως η Τουρκία στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκαθάρισε πως μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιώ αφού παραχωρήθηκαν υπο τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Όμως η Ελλάδα τώρα ξεκινάει και πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε Λέσβο, Ρόδο και Καστελόριζο. Επίσης διεξάγει άσκηση με το στρατό της Αιγύπτου λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του προέδρου Ερντογάν με τον Σίσι».

Και προσέθεσε: «H Eλλάδα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Στην άσκηση στη Λέσβο χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικά άρματα Μ-1117, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, επιθετικά ελικόπτερα, μονάδες πυροβολικού και άλλες δυνάμεις του στρατού Ταυτόχρονα στη Ρόδο διεξάγεται η άσκηση Κολοσσός. Στις ασκήσεις που θα συμμετέχουν οι ειδικές δυνάμεις, θα χρησιμοποιηθούν και μαχητικά και ελικόπτερα».

To top