Στη Λέσβο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Στη Λέσβο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε για δύο μέρες τη Λέσβο.

Πραγματοποίησε έλεγχο των διαδικασιών επιτήρησης και αποτροπής στα σύνορα, με σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ επισκέφθηκε και το Στοιχείο Επιτήρησης Νέων Κυδωνιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιβιβάστηκε, επίσης, στο νέο Περιπολικό Πλοίο ΠΠΛΣ 910 του Λιμενικού Σώματος και παρακολούθησε ενημέρωση για τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

Το πρωί της Δευτέρας, παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αγιάσο και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο, με τον οποίο επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου.

Παράλληλα, στα πλαίσια της επίσκεψης του πραγματοποίησε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, στο Πνευματικό Κέντρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Αναγνωστηρίου Κλεάνθη Κορομηλά και του ηθοποιού Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα υποστήριξης του Αναγνωστηρίου και ανακαίνισης του θεάτρου που στεγάζεται εκεί.

 

Την Τρίτη, μετέβη στο Στρατηγείο της 98ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, όπου ενημερώθηκε για τις ενέργειες αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών και τις δράσεις επιτήρησης και πυροπροστασίας και παρείχε σχετικές κατευθύνσεις στο προσωπικό.

Κατά την παραμονή του στη Λέσβο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στα Μνημεία των αεροπόρων Ανθυποσμηναγού Σπυρίδωνα Παπαδίτσα και Αντισμήναρχου Στέφανου Κουρελιά, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Ενώ παρευρέθηκε και στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, με θέμα την Ελευθερία, στο πλαίσιο Εορτασμού των 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

To top