Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου: Να μην περιοριστεί η λειτουργεία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου: Να μην περιοριστεί η λειτουργεία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Την αναγκαιότητα της 24ωρης λειτουργείας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, τονίζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου. Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει πως το Κ.Υ. Μυτιλήνης είναι το πρώτο τέως ΙΚΑ που λειτούργησε επί 24ωρου Πανελλαδικά και υπογραμμίζει τα πόσα προσέφερε και με αφορμή το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού στο νησί αλλά και την συνεισφορά του κατά τον καιρό της πανδημίας, εξετάζοντας μεγάλο αριθμό ασθενών και διενεργώντας rapid test για όλους τους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου:

Με αφορμή τον περιορισμό λειτουργίας του Κ. Υ. Μυτιλήνης, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου τονίζει ότι είτε ως ΙΚΑ είτε ως ΤΟΜΥ είτε ως ΠΕΔΥ, είναι το πρώτο τέως ΙΚΑ που λειτούργησε επι 24ωρου βάσεως Πανελλαδικά. Είναι ο Οργανισμός, ο οποίος με αφορμή το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού λειτούργησε αποσυμφορητικά για το νοσοκομείο Μυτιλήνης, εξυπηρετώντας παράλληλα και ένα μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι ως πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με σκοπό την παρακολούθηση, διατήρηση και βελτίωση της υγείας των ανθρώπων.
Ακόμα δε, να τονίσουμε την συνεισφορά και τον καταλυτικό ρόλο του στον καιρό της πανδημίας (Covid) , εξετάζοντας μεγάλο αριθμό ασθενών και διενεργώντας τεστ για όλους τους πολίτες. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έγιναν ενέργειες αναβάθμισης του διαχρονικά, με προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Στην παρούσα χρονική στιγμή ο περιορισμός της λειτουργίας του, υποβαθμίζει την ποιότητα παροχής υγειονομικών  υπηρεσιών και ταυτόχρονα υποβαθμίζει μια λειτουργική δημόσια μονάδα υγείας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου στηρίζει την αναγκαιότητα 24ωρης αξιοπρεπούς λειτουργίας του Κ.Υ. Μυτιλήνης με την δημιουργία οργανισμού και την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού έτσι ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες αλλά και να αποσυμφορηθεί το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού μας.
Κύριος σκοπός, είναι να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλήψεις μιας και πλέον δεκαετίας, στη λειτουργεία της μονάδας και όχι η σταδιακή παύση όλης της μονάδας υγείας.

To top