Δήμος Δυτικής Λέσβου: Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για τις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για  τις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου

Πριν την Ειδική συνεδρίαση για τις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου, ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης με ανταλλαγή «πυρών»… μέσω Τύπου. «Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών αρκεί να υπάρχει προγραμματισμός και διαφάνεια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Χήρα. «Ας παπαγαλίσουν σωστά όλες οι τάσεις της αντιπολίτευσης το ζητούμενό τους και ας έρθουν να μας το πουν» απαντά η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου Νίκος Χήρος κάνει λόγο για παραπληροφόρηση που επιχειρείται και ξεκαθαρίζει ότι η παράταξή του είναι υπέρ του έργου και υπέρ της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
«Ενόψει της παραπληροφόρησης που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, δηλώνουμε τα εξής:
Καταρχάς είμαστε ΥΠΕΡ της αξιοποιήσεις των πηγών και βεβαίως επιθυμούμε επενδύσεις στο τόπο μας , όπως κατ ‘ επανάληψη έχουμε δηλώσει στο Δημοτικο Συμβούλιο.
Είμαστε ΥΠΕΡ της σύμπραξης του Δήμου μας με τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό όμως προϋποθέτει προγραμματισμό και διαφάνεια.
Ερωτάμε λοιπόν τον Δήμαρχο κ. Βέρρο και τα δύο παπαγαλάκια , τους κ.κ. Γελαγωτη και Αλανη
1ον. Ποια η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής διαχείρισης Δημοτικής περιουσίας για την διερεύνηση των προϋποθέσεων των ιαματικών πηγών ;
Ποια η πρόταση των μελών της επιτροπής ;
Μήπως μόνος του ο Δήμαρχος κάνει τις επιλογές ;
Γιατί και σε τι διαφωνούν τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής;
2ον. Τι έγινε σχετικά με τον διαγωνισμό αναδειξης ανάδοχου του έργου ;
3ον . Γιατί ο κ. Βέρρος αρνείται να φέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το κατα νομο αρμόδιο να αποφασίσει .
Εμείς ζητάμε το θέμα να έρθει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα αποφασίσουμε εκεί ποιό είναι το συμφέρον του τόπου.
Θέλουμε να ακούσουμε και τη θέση των άλλων δύο μελών της επιτροπής, οι οποίοι διαφωνούν.
Εσείς κ. Δήμαρχε δεν είστε υπέρ της διαφάνειας;
Θέλουμε καθαρές κουβέντες και όχι μυστικότητα και αδιαφάνεια.

Υ.Γ : Όσο για τα παπαγαλάκια παραμένουν μικρά παπαγαλάκια και ασήμαντα »

Σε απάντησή της η Δημοτική αρχή, αναφέρει τα εξής :
«Για την τρικυμία εν κρανίω που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νικολάου Χήρα σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου, η δημοτική αρχή αδυνατεί να απαντήσει. Είναι αδύνατον να αντιληφθούμε τί υπονοεί ο κ. Χήρας, τί ομολογεί, ποιό είναι το πραγματικό αίτημά του αλλά και ποιά είναι τελικά η θέση του.
Σε κάθε περίπτωση, από τη δημοτική αρχή ανακοινώνεται η πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση (Πέμπτη 1/12 στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο) για ενημέρωση επί του θέματος της αξιοποίησης της πηγής Πολιχνίτου. Αν διαβάσαμε σωστά, το αίτημα που συνυπέγραψε ο κ. Χήρας και δύο μέλη της παράταξής του με τους 11 ακόμη δημοτικούς συμβούλους ήταν επ΄ ακριβώς για «ειδική συνεδρίαση με θέμα τον υπό εξέλιξη διαγωνισμό της ιαματικής πηγής Πολιχνίτου σε ιδιώτη».
Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρό όσο κι αν κάποιοι το χρησιμοποιούν για να βγάλουν τα απωθημένα τους, στην ειδική συνεδρίαση ενημέρωσης της Πέμπτης (σ.σ. που αιτήθηκε συντεταγμένα η αντιπολίτευση) για τον διαγωνισμό, η Αντιπολίτευση οφείλει να διευκρινίσει και εκείνη στους δημότες τι ποιεί η αριστερά και τι εννοεί η δεξιά τάση της. Δεν γίνεται η πλευρά του κ. Χήρα να αιτείται για το επίμαχο θέμα αρχικά ειδική συνεδρίαση ενημέρωσης και έπειτα (δια του Τύπου) δημοτικό συμβούλιο.
Δεν μπορεί η μία τάση να αποδοκιμάζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η άλλη να την επιδοκιμάζει, τα «συνάδελφά» τους μέλη της Επιτροπής διαγωνισμού να απορρίπτουν την επένδυση ζητώντας επαναπροκήρυξη και όλοι μαζί μετά να βαυκαλίζονται ότι υπερασπίζονται το συμφέρον των πηγών και των δημοτών του Πολιχνίτου.
Ας παπαγαλίσουν λοιπόν σωστά όλες οι τάσεις της συντεταγμένης Αντιπολίτευσης το ζητούμενό τους και ας έλθουν να το πουν. Όχι σε εμάς, αλλά στους δημότες. Έρχεται δυστυχώς κάποτε και η στιγμή όπου και οι κρίνοντες κρίνονται».

To top