Λέσβος: Ομάδα Υποστήριξης Φροντιστών Πασχόντων Από Καρκίνο

Λέσβος: Ομάδα Υποστήριξης Φροντιστών Πασχόντων Από Καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου οργανώνει την λειτουργία της Ομάδας Υποστήριξης Φροντιστών Πασχόντων από Καρκίνο.

Η ομάδα αποσκοπεί στην ψυχολογική στήριξη Φροντιστών Πασχόντων από Καρκίνο και την ευθύνη του συντονισμού της έχει η κα Ασπασία Παπαχίου, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια/ M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας, Υπ. Διδάκτορα Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η συχνότητα της ομάδας θα είναι μία φορά τον μήνα έως τον Ιούνιο σε διαμέρισμα που διαθέτει ο Σύλλογος στον Ναυτικό Όμιλο και θα αποτελείται στο μέγιστο από 10 άτομα. Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι η συναισθηματική αποφόρτιση και η οικογενειακή συμβουλευτική των φροντιστών των πασχόντων με καρκίνο για την καλύτερη διαχείριση της νόσου.
Οι φροντιστές των ασθενών με διάφορες μορφές καρκίνου θα μπορούν να ανταλλάξουν από κοντά τις εμπειρίες τους, να ενημερωθούν για ψυχολογικά θέματα για τα οποία δεν έχουν αρκετά καλή γνώση, να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους, τον φόβο, τη θλίψη, την αγωνία, το βάρος της διαχείρισης στη σχέση ή στην οικογένεια και να ανταλλάξουν στιγμές από την καθημερινότητά τους σε μια προσπάθεια να στηριχθούν και οι ίδιοι, οι αφανείς ήρωες της ασθένειας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: sylkarkilesvou@hotmail.com

To top