Ειδική συνεδρίαση την Πέμπτη για τις πηγές Πολιχνίτου | Βερρος: «Δεν θα γίνει πεδίο εμμονών ένα τόσο σοβαρό θέμα»

Ειδική συνεδρίαση  την Πέμπτη για τις πηγές Πολιχνίτου | Βερρος: «Δεν θα  γίνει πεδίο εμμονών ένα τόσο σοβαρό θέμα»

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Λέσβου για τον διαγωνισμό της ιαματικής πηγής Πολιχνίτου ζήτησαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να γίνει «πεδίο επαναστατικής γυμναστικής». Η συνεδρίαση προσδιορίσθηκε  την Πέμπτη 1/12 στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Με αφορμή το αίτημα 14 δημοτικών συμβούλων του της αντιπολίτευσης να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για τον διαγωνισμό που αφορά στη μίσθωση της ιαματικής πηγής του Πολιχνίτου, η δημοτική αρχή σημειώνει τα εξής:

«Το αίτημα των δημοτικών συμβούλων είναι αυτονόητο πως λαμβάνεται υπόψη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου προγραμματίζει άμεσα την ειδική συνεδρίαση για το μείζον αναπτυξιακό θέμα του Πολιχνίτου.

Από εκεί και έπειτα, επειδή οι καιροί είναι πονηροί και έχουμε γίνει πολλάκις τόσο εμείς ως δημοτική αρχή όσο και οι δημότες μας, μάρτυρες των γινατιών της… συντεταγμένης αντιπολίτευσής μας, ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μία τόσο σοβαρή απόφαση για το μέλλον του Πολιχνίτου να μετατραπεί σε πεδίο έκφρασης των εμμονών κάποιων. Εξάλλου έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, ότι οι εμμονές ορισμένων εκ της αντιπολίτευσης, παλαιής και νέας, στο όνομα δήθεν της «διαφάνειας» ή της «νομιμότητας» πως είναι ικανές να βλάψουν τον Δήμο και τους δημότες και όχι τη δημοτική αρχή.

Η περίπτωση της αξιοποίησης της φυσικής μας κληρονομίας που για χρόνια έμενε ανενεργή μέσα σε συρτάρια και σε αυτοδιοικητικές λογικές που ευτυχώς η παρούσα δημοτική αρχή ξεπέρασε πανηγυρικά, δεν πρόκειται να προσφερθεί βορά «επαναστατικής γυμναστικής» κανενός.

Η αξιοποίηση των Θερμοπηγών του Δήμου ήταν ένα στοίχημα που ήμασταν υποχρεωμένοι απέναντι στους δημότες να κερδίσουμε και είμαστε κοντά στο να το κερδίσουμε. Εργαστήκαμε για αυτό από τότε που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας παρά τα πολλά εμπόδια που δυστυχώς συναντήσαμε από ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης. Μετά την αναγνώριση των πηγών του Πολιχνίτου, εξασφαλίσαμε και την αναγνώριση εκείνων του Λισβορίου και έπεται και η αναγνώριση εκείνων της Εφταλούς. Μιλάμε για αναγνωρίσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες αλλά δυστυχώς ουδείς ασχολήθηκε!

Επιστρέφοντας στο τώρα, οι δημότες του Πολιχνίτου δεν πρόκειται να περιμένουν ούτε μία ημέρα περισσότερο από το προβλεπόμενο για να δουν επιτέλους τις ιαματικές πηγές σε λειτουργία.

Μέχρι τότε να μην γελιούνται οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης: Στην ειδική συνεδρίαση που προγραμματίζεται άμεσα, δεν κρίνεται μόνον η δημοτική αρχή όπως νομίζουν. Κρίνονται κυρίως εκείνοι…

ΥΓ: Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη της ΝΔ και συνυπογράφουν τον προβληματισμό για την επένδυση στον Πολιχνίτο, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι ακριβώς τους προβληματίζει έναντι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είναι επικίνδυνο να περπατάς σε αριστερά μονοπάτια με δύο δεξιά παπούτσια, θα πέσεις»

 

To top