Eκδήλωση την Παρασκευή για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην πλατεία Σαπφούς

Eκδήλωση την Παρασκευή για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην πλατεία Σαπφούς

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Αλεξανδρή Δήμητρα και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών του Δήμου Μυτιλήνης, με αφορμή  τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιούν εκδήλωση την Παρασκευή 25 Νοέμβρη , από τις 10:00π.μ. έως τις 12:30μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς σε ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

 

Στη δράση θα συμμετάσχουν οι εξής φορείς που μάχονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στη βία κατά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους: το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ, το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Βορείου Αιγαίου.

Η 25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, σηματοδοτεί την έναρξη της παγκόσμιας εκστρατείας για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία, η οποία διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

To top