Γιάννης Μπουρνούς:«Δώστε πίσω τα αναδρομικά στους συνταξιούχους»

Γιάννης Μπουρνούς:«Δώστε πίσω τα αναδρομικά στους συνταξιούχους»

Αναφορά για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, συνυπέγραψε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τη μη εκτέλεση από τον e-ΕΦΚΑ έξι τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά συνταξιούχων.

Αφορμή για την άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση των 57 Βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών, στάθηκε η καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) με εξώδική διαμαρτυρία προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκτελεστεί, μέχρι σήμερα, από τον e-ΕΦΚΑ τελεσίδικες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους ως προς την καταβολή των αναδρομικών τους, ενώ παράλληλα επιβαρύνεται ο Οργανισμός με τους αναλογούντες από την ανωτέρω καθυστέρηση τόκους.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμμεριζόμενοι την αγωνία και την αγανάκτηση των συνταξιούχων, καλούν τον κ. Χατζηδάκη να δώσει σαφείς εξηγήσεις για την ως άνω καθυστέρηση και να τους ενημερώσει άμεσα για τις ενέργειες του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Εξώδικο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τη μη εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων»

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καταθέτουν προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ως αναφορά, το από 10/11/2022 Δελτίο Τύπου του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), σχετικά με το εξώδικο που κατέθεσε το ΕΝΔΙΣΥ προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τη μη εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Ειδικότερα, καταγγέλλεται ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκτελεστεί από τον e-ΕΦΚΑ τελεσίδικες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους ως προς την καταβολή των αναδρομικών τους, ενώ παράλληλα επιβαρύνεται ο Οργανισμός με τους αναλογούντες από την ανωτέρω καθυστέρηση τόκους.

Με την παρούσα αναφορά θέτουμε υπόψη σας το Δελτίο Τύπου του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, καθώς και το εξώδικο που απέστειλε στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και ζητάμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας.

 

To top