Ούζο Πλωμαρίου: Συλλεκτικές συσκευασίες στα Duty Free Shops

Ούζο Πλωμαρίου: Συλλεκτικές συσκευασίες στα Duty Free Shops

Exclusive συσκευασίες που αποτελούν φόρο τιμής στην ελληνική ναυτοσύνη, δημιουργεί το Ούζο Πλωμαρίου και τις διανέμει στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.
Το Oύζο Πλωμαρίου παραμένοντας πιστό στην ελληνική παράδοση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA του, έχει περάσει πλέον τα σύνορα της χώρας μας και μαγεύει καταναλωτές ανά τα μήκη και πλάτη της γης με σημαντική παρουσία σε αλυσίδες του εξωτερικού αλλά και σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών (ΚΑΕ). Είναι το απόσταγμα που ταξιδεύει την ελληνική παράδοση, δημιουργώντας συσκευασίες που αποτελούν φόρο τιμής στην ελληνική του καταγωγή.

Η Ποτοποιία, πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Παραδοσιακών Σκαφών και στηρίζει ενεργά τις δράσεις του Συνδέσμου προς την διάδοση της σημασίας των παραδοσιακών καϊκιών και της ξυλοναυπηγικής τέχνης. Με αφορμή την συνεργασία, η αποσταγματοποιία αγκαλιάζει τον ελληνικό ναυτικό πολιτισμό και προάγει την ελληνική ναυτοσύνη «ντύνοντας» τις συσκευασίες που διατίθενται στα Duty Free Shops Ελλάδας με ξύλινα καΐκια, δια χειρός του εικαστικού Martin Krastev. Τρεις διαφορετικές συσκευασίες στολισμένες από 3 παραδοσιακά ελληνικά καΐκια, το «Viking» το «Αίολος Σπετσών» και το «Gabriel», που κοσμούν ακόμα και σήμερα τις ελληνικές θάλασσες.
Το καΐκι «Viking» κατασκευάστηκε το 1952 στις Σπέτσες από τον Πετρούτση. Σήμερα εκπροσωπεί περήφανα την ελληνική παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη, συμμετέχοντας στο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών καθώς και στα Ναυρίνεια. Το «Αίολος Σπετσών» κατασκευάστηκε το 1966 στο ναυπηγείο του Εμμανουήλ Ψαρού στο Πέραμα. Σήμερα βρίσκεται στο παλιό λιμάνι των Σπετσών και κάθε χρόνο συμμετέχει στο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών, έχοντας κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια στην κατηγορία του. Τέλος, το καΐκι «Gabriel» κατασκευάστηκε το 1972 στο Πέραμα από τον Γιώργο Ψαρό. Από τότε, πλέει κάτω από τον ιερό χώρο των Δελφών στον Κορινθιακό Κόλπο και αποτελεί μέρος του ιστορικού λιμανιού του Γαλαξιδίου.

Οι συσκευασίες, που διανέμονται σε ΚΑΕ, αποτελούν ένα συλλεκτικό ενθύμιο, ένα μέρος της Ελληνικής ναυτικής παράδοσης και κομμάτι μίας σειράς συσκευασιών με πλούσια εικονογράφηση, που συνδυάζει το κλασικό, το κομψό και το μοντέρνο. Στο εσωτερικό της κάθε συσκευασίας περιλαμβάνεται σε γκραβούρα το έργο τέχνης που απεικονίζεται σε αυτή, με ειδικές λεπτομέρειες για το κάθε καΐκι. Ανακαλύψτε τις και ταξιδέψτε στην ελληνική παράδοση με συνοδοιπόρους το εθνικό μας ποτό και την ξυλοναυπηγική τέχνη που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας!

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:
Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης.

To top