«Κιβωτός του Κόσμου»: Άμεση αντικατάσταση της Διοίκησης αποφάσισε η κυβέρνηση

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη   στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω των σοκαριστικών καταγγελιών των τελευταίων ημερών, που έχουν λάβει μορφή «χιονοστιβάδας». Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στις δομές της οργάνωσης.

«Δεν χρειάζεται κωλυσιεργία, ούτε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί όποια απόφαση ληφθεί θα αφορά τα παιδιά», δήλωσε, μεταξύ άλλων και υπογράμμισε ότι «ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις». «Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία, όποια εξέλιξη και να έχει η υπόθεση», πρόσθεσε.

«Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά, για αυτό η εξέλιξη αυτή (σ.σ. η αντικατάσταση της διοίκησης) είναι επιβεβλημενη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022», υπογράμμισε ακόμη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης και στις αλλαγές που έχουν θεσπιστεί για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, αναδεικνύοντας τη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής, τη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής και τη διεύρυνση των ηλικιακών ορίων. Όπως είπε, με τις αλλαγές που έχουν γίνει το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες.

To top