Εργατικό Κέντρο Λέσβου: «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του ΚY Μυτιλήνης»

Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ Μυτιλήνης οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έξω από το Κέντρο Υγείας στις 9 το πρωί και καλεί φορείς και συλλόγους σε συμμετοχή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η 2η ΔΥΠΕ ανήμερα της επετείου του λαϊκού ξεσηκωμού για ψωμί -παιδεία – ελευθερία, αποφάσισε να δώσει ένα γερό χτύπημα στο δικαίωμα του λαού μας στην δωρεάν υγεία.
Προκλητικά εφαρμόζει μια ειλημμένη από καιρό, όπως φαίνεται, απόφαση. Έτσι χθες ανακοίνωσε την αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ Μυτιλήνης.
Αρνούμαστε να δεχτούμε την υποβάθμιση μιας ήδη λειτουργούσας δημόσιας μονάδας υγείας τη στιγμή μάλιστα που η συνεχής επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων των ανέργων και των παιδιών τους κάνει ΑΝΑΓΚΑΙΑ την αναβάθμιση και επέκταση της λειτουργίας της.
Σε μια πόλη που χρειάζεται ΚΥ με τουλάχιστον 20 γενικούς γιατρούς και παθολόγους για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού και την ανάλογη κάλυψη από κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες, ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες οι κυβερνώντες επέλεξαν να καλύψουν τρύπες με μετακινήσεις γιατρών από άλλες μονάδες. Αντί να φτιάξουν οργανόγραμμα και να προκηρύξουν θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού, ζητούν επικουρικούς ,ομήρους στη σύγχρονη γαλέρα τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!!»

ΥΓΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
– Την 24ωρη αξιοπρεπή λειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης.
– Τη δημιουργία οργανισμού για το ΚΥ Μυτιλήνης, στον οποίο να προβλέπεται η πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της πόλης μας.
– Την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για την εύρυθμη 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης.
– Την κατάργηση του νόμου, που βάζει ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
– Την απόσυρση του σ/ν για τη δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί τον λαό της Λέσβου, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, να δώσουν το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21 Νοέμβρη, στις 9 το πρωί, έξω από Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

 

To top