Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: «Το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία πιο επίκαιρο από ποτέ»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: «Το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία πιο επίκαιρο από ποτέ»

Μήνυμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου “Μίλτος Κουντουράς”  για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. «Με οδηγό μας το Πολυτεχνείο συνεχίζουμε μαζικά και αποφασιστικά την πάλη μας μέσα και έξω από την τάξη!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς αποτελεί κορυφαία πράξη αντίστασης του ελληνικού λαού, η οποία οδήγησε στην πτώση της Χούντας.
Η τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στην αντιδικτατορική δράση και στον αγώνα για δημοκρατία αποτελεί οδηγό για τους σύγχρονους αγώνες. Η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να περιφρουρούνται καθημερινά με τους αγώνες μας και να μην θεωρούνται ποτέ δεδομένες.

Σήμερα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία και στη φτώχεια, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, ενάντια σε πρακτικές ποινικοποίησης της απεργίας, ενάντια στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας από την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα! Οι εκπαιδευτικοί, κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας, τσακίσματος της γενικής μόρφωσης, κόντρα στην αντίληψη της «ατομικής ευθύνης» και των «ατομικών λύσεων», συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε και να εμπνέουμε τους μαθητές μας από τα διδάγματα της ιστορίας μας.

Με οδηγό μας το Πολυτεχνείο συνεχίζουμε μαζικά και αποφασιστικά την πάλη μας μέσα και έξω από την τάξη!»

To top