Λαμπερά ονόματα σε τιμητική εκδήλωση Περιφέρειας στη Χίο για την “Κιβωτό του Κόσμου”

Λαμπερά ονόματα σε τιμητική εκδήλωση Περιφέρειας στη Χίο για την “Κιβωτό του Κόσμου”

Τιμητική εκδήλωση για το παιδικό χωριό «Κιβωτός του Κόσμου στο Αιγαίο»  οργανώνει αυτό το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Χίο με την ευκαιρία της έναρξης των 32ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου στο γειτονικό νησί.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης , Ολυμπιονίκες και παρολυμπιονίκες του Βορείου Αιγαίου και . παγκόσμιοι πρωταθλητές . Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο πρεσβευτής της Κιβωτού του Κόσμου αγαπημένος ερμηνευτής Πάνος Μουζουράκης ενώ θα παρουσιάσει η δημοφιλής παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή.

 

Ειδικότερα όπως αναφερει σχετική ανακοίνωση , η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου   με  αισθήματα εκτίμησης και αναγνώρισης  προς το πρόσωπο του   Πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, εμπνευστή και ιδρυτή της ”  Κιβωτού του Κόσμου”  θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-Γεύμα  τιμώντας το κοινωνικής προσφοράς έργο της  “Κιβωτού,” της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο  Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν και τα εγκαίνια  των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος  που υλοποιήθηκαν με την βοήθεια της ΠΒΑ καθώς και ιδιωτικών χορηγιών και θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά  και ως έδρα της ποδοσφαιρικής  ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου.

Την εκδήλωση έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.  Πλακιωτάκης, ο Ευρωβουλευτής κ. Θοδωρής Ζαγοράκης,  η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών μας, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγαλειώδης επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, Ολυμπιονίκες  και Παρολυμπιονίκες των νησιών μας, Κώστας Κεντέρης, Στράτος Νικολαίδης, Κέλλυ Λουφάκη, Παντελής Καλόγερος, Παναγιώτης Μαγδανής, μέλη της θρυλικής ομάδας του EURO 2004 Καραγκούνης , Μπασινάς ,Νικοπολίδης, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα,  αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων.

Στην εκδήλωση θα  παραστεί και ο “πρέσβης της κιβωτού του κόσμου”   κ. Πάνος Μουζουράκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα  έχει  η δημοσιογράφος και δημοφιλής παρουσιάστρια  κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ  τα παιδιά της “Κιβωτού” θα παρουσιάσουν  θεατρικό δρώμενο και μουσική.

 

 

Η Κιβωτός του Κόσμου με την καθοδήγηση του π. Αντωνίου ,23 χρόνια τώρα φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, τις μητέρες και τις οικογένειες, που βρίσκονται σε ανάγκη. Στηρίζει μονογονεϊκές, άπορες οικογένειες και παραμελημένα παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους.

Αποβλέπει κυρίως στη θεραπεία του τραύματος της παιδικής ψυχής και όχι μόνο στη στέγη, τροφή και εκπαίδευσή τους.

Διαθέτει έντεκα σπίτια ολοήμερης φιλοξενίας παιδιών, όπου μένουν 250 παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής κι ανάθεσης της επιμέλειας, στην Αθήνα, στην Άνοιξη Αττικής, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στο Βόλο (2), στη Χίο και στην Καλαμάτα. Λειτουργεί το βραβευμένο πρόγραμμα (από το GENE) των γεωργικών μας σχολείων, ένα καινοτόμο παιδαγωγικό θεραπευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για νέους 16 έως 18 χρονών.

Επίσης, στο κέντρο ημέρας της Αθήνας εξυπηρετεί 310 οικογένειες – 400 παιδιά με σίτιση, ψυχολογική, νομική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και κατάρτιση, με στόχο την κινητοποίηση των γονέων να αναλάβουν υπεύθυνα τον γονεϊκό ρόλο τους.

Για το έργο της έχει βραβευθεί από την πολιτεία και στο εξωτερικό κι έχει πιστοποιηθεί από το κράτος (ΕΚΚΑ – ΥΕΚΑ) ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 

 

To top