Ξεκίνησε το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Γεωτουρισμός»

Ξεκίνησε το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Γεωτουρισμός»

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Διεθνούς Σχολείου Γεωπάρκων, με αντικείμενο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Γεωτουρισμός», το οποίο διοργανώνεται από την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική δράση κατάρτισης στελεχών του Διεθνούς Προγράμματος «UNESCO Global Geoparks» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Λέσβο. Φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται διαδικτυακά από 15 έως 25 Νοεμβρίου 2022.
Στο Σχολείο συμμετέχουν περισσότερα από 150 στελέχη γεωπάρκων, στελέχη στον τομέα του τουρισμού, ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθηγητές Πανεπιστημίων από 42 χώρες από όλο τον κόσμο.

Εκτός των διαλέξεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικές διαδικτυακές ξεναγήσεις στη Λέσβο.
Το Διεθνές  Σχολείο Γεωπάρκων συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα προβάλει την Λέσβο ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για τη δημιουργία και λειτουργία των Γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο.

 

To top