Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού σχολείου – Διαμαρτυρία μετά την πτώση σοβάδων στο κτίριο του ΟΑΕΔ

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού σχολείου – Διαμαρτυρία μετά την πτώση σοβάδων στο κτίριο του ΟΑΕΔ

Πορεία πραγματοποίησαν στο κέντρο της Μυτιλήνης, μαθητές του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στο κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το σχολείο -στο συγκρότημα της σχολής ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα- μετά την κατάρρευση σοβάδων σε αίθουσα.

Τα προβλήματα του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης δεν έχουν τέλος καθώς μετά τη στέγασή του στα λυόμενα στο χώρο του 5ου Γυμνασίου, φθορές παρουσιάσθηκαν και στο κτίριο του ΟΑΕΔ όπου στεγάζεται προσωρινά. Μάλιστα από τη Δευτέρα τα μαθήματα γίνονται μέσω webex αφού βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.   Με μουσικά όργανα στα χέρια και με συνθήματα, οι μαθητές έστειλαν για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση στη στέγαση του πολύπαθου σχολείου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς και συνεχίσθηκε προς το Παλαιό Δημαρχείο και κατέληξε  στο εμπορικό κέντρο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στο νέο Δημαρχείο, όπου κόπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διευθύντριας του σχολείου κας. Γεωργίας Φωτοπούλου καθώς και εκπροσώπων του Συλλόγου γονέων με τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Στρατή Τζιμή και ζήτησαν ενημέρωση τόσο για τις εργασίες αποκατάστασης των φθορών όσο και για τις διαδικασίες ανέγερσης νέου Μουσικού σχολείου.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο έργων Στρατή Τζιμή εκπρόσωποι   του συλλόγου γονέων  του Μουσικού σχολείου. Οι γονείς ζήτησαν έγγραφη διαβεβαίωση για την ασφάλεια του σχολείου  στο χώρο που στεγάζεται σήμερα, καθώς και χρονική  δέσμευση για το έργο ανέγερσης νέου σχολείου.  Ένταση δημιουργήθηκε όταν η πρόεδρος του συλλόγου γονέων άσκησε κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή για την καθυστέρηση εξεύρεσης μόνιμης λύσης, με τον Αντιδήμαρχο έργων ν’ απαντά ότι γνωρίζει πολύ καλά όλο το παρασκήνιο καθώς και το ποιοι είναι εκείνοι που φέρουν τεράστια  ευθύνη για την υπόθεση του Μουσικού, φωτογραφίζοντας και ,το χώρο της εκπαίδευσης.

To top