Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια;

Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια;

Ο Νοέμβριος βρίσκεται ακριβώς στη μέση και πάρα πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αυτό που απασχολούσε τις προηγούμενες χρονιές τα νοικοκυριά είναι το πότε θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο ωστόσο, φέτος λόγω της ακρίβειας έχει προκύψει και το ερώτημα «πόσο ρεύμα καίνε τα λαμπιόνια;».

Τα τελευταία χρόνια σκεφτόμασταν μονάχα το κόστος της αγοράς του, αλλά και πόσο κάνουν τα στολίδια ή και τα λαμπιόνια, αλλά σχεδόν κανείς δεν αναρωτιόταν τι αντίκτυπο έχουν στον λογαριασμό ρεύματος.

Υπολογίστε εύκολα πόσο ρεύμα καίτε για τα λαμπιόνια

Κάθε κουτί με λαμπιόνια έχει πάνω τα Watt. Για παράδειγμα, 500 Watt. Εάν διαιρέσετε το 1.000 προκύπτουν τα κιλοβάτ, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση έχουμε 0,5 κιλοβάτ. Στη συνέχεια, πολλαπλασιάζετε το 0,5 (τα κιλοβάτ) με τις ώρες που λειτουργούν τα λαμπάκια (π.χ. 10 ώρες την ημέρα) και έχουμε αποτέλεσμα 5. Πολλαπλασιάζετε στη συνέχεια το 5 με την τιμή του μέσου κόστους κιλοβατώρας του παρόχου σας και το αποτέλεσμα που θα βγει είναι η ημερήσια κατανάλωση για να έχετε αναμμένα τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

To top