Συγκέντρωση και πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση και πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου αυτή τη Πέμπτη 17 Νοέμβρη, με σημείο συνάντησης την πλ. Σαπφούς στις 6:30 το απόγευμα, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει τα εξής:

«49 χρόνια μετά, και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι ΗΠΑ» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. 49 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Δεν «προστατεύουν» τους λαούς, τους δολοφονούν!
Αποδεικνύεται περίτρανα και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τον πόλεμο να συνεχίζεται σε βάρος των λαών από τη μία πλευρά αλλά σε όφελος των μονοπωλίων από την άλλη.

Σήμερα, που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια, που το κύμα ακρίβειας δεν έχει σταματημό, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με αιτήματα «Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ», «Καμία εμπλοκή της χώρας μας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας».

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα, αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα.
Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στις 9 Νοέμβρη, σε Μυτιλήνη και Καλλονή, μας δίνουν δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί τα εργατικά σωματεία και τους επαγγελματικούς φορείς, τους εργαζόμενους και την νεολαία του νησιού, να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς και στην πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη.

 

 

To top