Γιατρομανωλάκης: “Στηρίζουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια τον πολιτισμό στο Βόρειο Αιγαίο”

Γιατρομανωλάκης: “Στηρίζουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια τον πολιτισμό στο Βόρειο Αιγαίο”

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης ο Πειρφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο υφυπουργός επισκέφτηκε τη Λέσβο με αφορμή το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στον Μόλυβο και θα βρίσκεται στο νησί για τρεις μέρες.

Τον κ. Γιατρομανωλάκη συνόδευε η ειδική Σύμβουλος Αικατερίνη Τσέλου η οποία μαζί με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά συμμετείχαν επίσης στη σύσκεψη που ακολούθησε.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε , εξετάσθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε ο Πολιτισμός να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Τοπική Οικονομία, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα Προγράμματα Πολιτιστικής Ανάπτυξης και έργα που βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης και μπορούν να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Μουτζούρης μετά την σύσκεψη,   δήλωσε «Ο Πολιτισμός ενός τόπου είναι το σημαντικότερο στοιχείο της Ταυτότητας του και εμείς ως Περιφερειακή Αρχή στηρίζουμε έμπρακτα κάθε δράση που τον προάγει. Αυτό αποδεικνύεται και με το 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε αυτό το Καλοκαίρι η Περιφέρεια. Θα είμαστε κοντά, αρωγοί σε κάθε ανάλογη προσπάθεια πάντα με νέες ιδέες και έργα».

Ο κ. Γιατρομανωλάκης με την σειρά του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία. «Η επικοινωνία θα συνεχιστεί με στόχο την υλοποίηση όσων ειπώθηκαν και αποφασίσαμε. Θα πραγματοποιήσουμε επιτόπιες επισκέψεις σε Μουσεία και χώρους Πολιτισμού καθώς και σε έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αναπτυξιακών Οργανισμών του νησιού. Στόχος μας είναι με κοινή προσπάθεια και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, να βοηθηθούν τα νησιά του Β. Αιγαίου με Πολιτιστικές δράσεις που μπορούν να τα αναπτύξουν», σημείωσε ο ίδιος.

To top