Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κ.Μουτζούρη με το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κ.Μουτζούρη με το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών

Με την Πρόεδρο του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Πελαγία Μαλαμά, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πολιχνίτου Γιανναρέλλη Δημήτριο, καθώς και τα μέλη του Σωματείου, Σαλταμάρα Χαράλαμπο, Κουτσουραδή Χρήστο και Καραγεωργίου Βασίλη συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Οι εκπρόσωποι του Εθελοντικού κλιμακίου του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις δράσεις τους στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας και αιτήθηκαν τη βοήθειά του ώστε τα νέα 50 μέλη του κλιμακίου Πολιχνίτου να εξοπλιστούν με ατομικό εξοπλισμό. Αιτήθηκαν επίσης την παραχώρηση ενός κοντέινερ όπου θα μπορεί να στεγαστεί το κλιμάκιο του Πολιχνίτου.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του αφού πρώτα άκουσε την αντιπροσωπεία του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ως Περιφερειακή Αρχή εξ αρχής έχουμε σταθεί κοντά στους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας με κάθε δυνατό τρόπο, γιατί αναγνωρίζουμε το έργο που προσφέρουν τις κρίσιμες ώρες ενός συμβάντος που απειλεί τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Άκουσα με προσοχή τα αιτήματα και αφού τους ευχαριστήσω για το έργο που προσφέρουν , τους διαβεβαιώνω ότι θα έχουν κάθε δυνατή βοήθεια , που οι νόμοι και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας μας επιτρέπει. Εύχομαι η Κλιματική Κρίση, να μην δοκιμάσει ξανά κανένα τόπο με έντονα καταστροφικά φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων και τις περιουσίες τους . Ωστόσο πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ως μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας χειμώνα –καλοκαίρι.»

To top