Ξεκίνησε η δίκη του εκπαιδευτικού για ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθήτριας:«Να είσαι καλή μαζί μου»

Ξεκίνησε η δίκη του εκπαιδευτικού για ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθήτριας:«Να είσαι καλή μαζί μου»

Ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης η δίκη του εκπαιδευτικού Λυκείου που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις και χειρονομίες σε βάρος μαθήτριας ακόμη και σε ώρα μαθήματος . Ο εκπαιδευτικός κατηγορείται  ότι  έκανε χειρονομίες και  έστελνε μηνύματα στην μαθήτρια καλώντας τη να καθίσει δίπλα του η να είναι «καλή μαζί του» απειλώντας τη με κακή βαθμολογία.

Το δικαστήριο ξεκίνησε στις 11 το πρωί με την κατάθεση της μητέρας, του πατέρα και του παιδιού που φέρεται να παρενοχλήθηκε, ενώ  με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε η ίδια η μαθήτρια για όσα έζησε ενώ περιέγραψε και το γολγοθά που βίωσε μετά την καταγγελία.  Στην απολογία του ο εκπαιδευτικός υποστήριξε ότι δεν είχε πονηρό σκοπό στέλνοντας τα μηνύματα αυτά , ενώ ξέσπασε σε κλάματα κατά την αγόρευση της δικηγόρου υπεράσπισής του.  

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το καλοκαίρι του 2018 όταν η τότε μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου είπε στη μητέρα της ότι ο καθηγητής της έστειλε μήνυμα ότι την «συμπαθεί πολύ». Η μητέρα τότε ρώτησε για ποιον λόγο της το έστειλε αυτό και η κόρη της «ομολόγησε» πως υπήρχαν και αλλά μηνύματα ερωτικού περιεχομένου από το καλοκαίρι του 2017 με φατσούλες,   καρδούλες και λέγοντας της να καθίσει κοντά του. 

Υπέρ του εκπαιδευτικού κατέθεσε μια παλιά μαθήτρια που υποστήριξε ότι και εκείνη είχε λάβει σχετικά μηνύματα  από τον εκπαιδευτικό -αφού είχε τελειώσει το λύκειο-  χωρίς όμως να τα παρεξηγήσει.

Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του για το χρονικό διάστημα που ο εκπαιδευτικός  (από Σεπτέμβριο  2017 μέχρι 2018 ) δίδασκε στην τάξη της μαθήτριας  . Γύρω στις 3 το μεσημέρι το δικαστήριο αποσύρθηκε για την έκδοση απόφασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To top