Πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Μυτιλήνης

Πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων  εκδηλώσεων  στο Δήμο Μυτιλήνης

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ετοιμάζει για τα Χριστούγεννα ο Δήμος Μυτιλήνης. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου- στις 2 Δεκεμβρίου- που θα συνοδευτεί με θέαμα ήχου και φωτισμού. Θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο χωριό στο χώρο δίπλα από το δημοτικό θέατρο, ενώ ξεχωρίζει η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις 23 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 02/12/2022 Ώρα 19:00
Η ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 98 ΑΔΤΕ
ΔΙΩΡΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ DISNEY ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ PARTY FUN FOR KIDS ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΡΟΥΖΕΛ – ΤΡΕΝΑΚΙ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ – ΡΟΦΗΜΑΤΑ – ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ .
ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓEI ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ .

Κυριακή 04/12/2022  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ώρα 20:00 
ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΟ <ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ >ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΓΙΟΥΣΜΑ . Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης
€ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ : 15 € ΠΡΟΠΏΛΗΣΗ και 17 πόρτα.

Κυριακή 11/12/2022 – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με το Εθνικό Ωδείο Μυτιλήνης με τίτλο «Η μελωδία μέσα απ΄ το ‘Αστρο των Χριστουγέννων»΄.
Συμμετέχει η Μπάντα του Εθνικού Ωδείου η Μπάντα της 98 ΑΔΤΕ και το πρώτο ελληνικό γυναικείο συγκρότημα κλασσικού και μοντέρνου βιολιού FORTISSIMO.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ.

Τετάρτη 14/12/2022 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ώρα 20.00
ΒΡΑΔΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ < PIANISSIMO >
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 16/12/2022 πρωί & Σάββατο 17/12/2022 απόγευμα
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
«Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ»
ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟ ΦΩΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

Δευτέρα 19/12/2022  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  Ώρα 19.00
ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ < Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ >
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τρίτη 20/12/2022 Ώρα 18.00                                                                                                                                                                                                                                                                                  ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Παρουσίαση & Αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Προλαβαίνουμε;» της Ευδοκίας Κουρσουμπά . Θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια, ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ηλικίες συμμετοχής 9-12 ετών.

Τετάρτη 21/12/2022 Ώρα 18.00 
ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Ετοιμάζουμε το δικό μας Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από βιβλία και γλυκά!!!
Δανειζόμαστε βιβλία που θα μας κρατούν συντροφιά τις ημέρες των εορτών.
Φτιάχνουμε “ Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια …”
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό της βιβλιοθήκης Αγγελική Σταματέλλη και Πηνελόπη Ζούρου.

Πέμπτη 22/12/2022 Ώρα 18.00
ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
1. Θέατρο σκιών με την παράσταση ο « Καραγκιόζης και οι Καλικάντζαροι» . Στην παρουσίαση ο καραγκιοζοπαίχτης Στρατής Χατζηγεωργίου.
2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΛΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑ ΔΕΔΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΝΑΚΑ

Παρασκευή 23/12/2022 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  Ώρα 18:00 & 21:00

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ <METALLON> ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΛΙΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΥΨΙΦΩΝΟΥ ΒΑΣΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ .
ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 18:00 ΚΑΙ ΒΡΑΔΥΝΗ 21:00

Σάββατο 24/12/2022 Ώρα 10.00 π.μ.
Αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η ιστορία των Χριστουγέννων» από την εκπαιδευτικό Έφη Σπαντίδη. Θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και θα τραγουδήσουμε παρέα τα κάλαντα των Χριστουγέννων και στις 11:00 π.μ. Τα μικρά ξωτικά λατρεύουν τα παιχνίδια. Μαγικά μουσικά παιχνίδια , μπαλονοκατασκευές και άλλα πολλά με το ξωτικό Bong.
ΔΩΜΑΤΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ .ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ Η ΜΑΓΔΑ ΔΕΔΟΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ .
ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 7 ΕΤΩΝ
Το ξωτικό του Αι- Βασίλη θα είναι εκεί για να μεταμορφώσει τους μικρούς μας φίλους. Υπεύθυνη ζωγραφικής προσώπου : Μάρω Παπαδημητρίου

Επίσης στις 11.00 το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Μυτιλήνης θα παιανίσει τα κάλαντα στην αγορά και στους δρόμους της πόλης . Επίσης οι Χοροδοιπόροι θα μας χαρίσουν δρώμενα με παραδοσιακά κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν στην κεντρική αγορά και στους δρόμους της πόλης μας

26/12/2022
11:00 π.μ.  PARΤY FUN FOR KIDS με την ομάδα της Εύης Αλεξανδρή στην ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ .                                                                                                    18:00 μ.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ .

Τρίτη 27/12/2022
10.30 π.μ.
Θέατρο σκιών «Αποχαιρετώντας το 2022» με τον καραγκιοζοπαίχτη Στρατή Χατζηγεωργίου.
12.00 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από το εργαστήρι Poliana – Exploring Art And Culture On Lesvos – Πολιτιστική Αναζήτηση Λέσβου.
18.00 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ζωγραφική από τη Στέγη Θεοφίλου. Και την ομάδα της Κωνσταντίνας Τσακύρη

Τετάρτη 28/12/2022 11.00 π.μ.
Αφήγηση των παραμυθιών «Πεφταστεράκι και Κοκκινοσταλίτσα» από την εικονογράφο Κατερίνα Χονδρομπίλα . Θα ακολουθήσουν δραστηριότητες . Ηλικίες 5-7 ετών.
18.00 μ.μ. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ,ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΜΑΣ !!! ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ Η ΜΑΓΔΑ ΔΕΔΟΥΣΗ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Πέμπτη 29/12/2022 11.00 π.μ.
Χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από το εργαστήρι Poliana – Exploring Art And Culture On Lesvos – Πολιτιστική Αναζήτηση Λέσβου.

18.00 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές και ζωγραφική από τη Στέγη Θεοφίλου και με την ομάδα της ζωγράφου Κωνσταντίνας Τσακύρη

Παρασκευή 30/12/2022
11.00 π.μ.
Αφήγηση των παραμυθιών «Ο μικρομικρούλης και Τσίου» από την εικονογράφο Κατερίνα Χονδρομπίλα . Θα ακολουθήσουν δραστηριότητες . Ηλικίες 5-7 ετών.
18.00 μ.μ.
ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ. Ο Αγιος Βασίλης με τα ξωτικά του θα διασχίσει με την άμαξα του την αγορά της Μυτιλήνης και θα σταθεί στο Χριστουγεννιάτικο χωριό για να ακούσει τις επιθυμίες μικρών και μεγάλων και να χαρίσει δώρα στα παιδιά.
Τα ξωτικά της Ειρήνης Χατζέλλη θα χορέψουν με τα παιδιά και το κοινό χαρίζοντας τους ένα μοναδικό θέαμα με ένα juba party.
Το ξωτικό του Αι- Βασίλη θα είναι εκεί για να μεταμορφώσει τους μικρούς μας φίλους. Υπεύθυνη ζωγραφικής προσώπου : Μάρω Παπαδημητρίου
Τα μικρά ξωτικά λατρεύουν τα παιχνίδια. Μαγικά μουσικά παιχνίδια , μπαλονοκατασκευές και άλλα πολλά με το ξωτικό Bong.

Σάββατο 31/12/2022
10.00 π.μ.
Αφήγηση Πρωτοχρονιάτικου παραμυθιού «Αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι » από την εκπαιδευτικό Έφη Σπαντίδη. Φέρτε μαζί σας τις Πρωτοχρονιάτικες κάλτσες για να τις γεμίσουμε με πολύχρωμα γλυκά μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Έπειτα θα τραγουδήσουμε παρέα τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.
11.00 π.μ.
Τα μικρά ξωτικά λατρεύουν τα παιχνίδια. Μαγικά μουσικά παιχνίδια , μπαλονοκατασκευές και άλλα πολλά με το ξωτικό Bong.
Το ξωτικό του Αι- Βασίλη θα είναι εκεί για να μεταμορφώσει τους μικρούς μας φίλους. Υπεύθυνη ζωγραφικής προσώπου : Μάρω Παπαδημητρίου

Δευτέρα 2/01/2023 Ώρα 18:00
Οι Καλικάντζαροι και οι σκανδαλιές τους.
Μέσα από την αφήγηση παραμυθιών, τη ζωγραφική και το παιχνίδι, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους καλικάντζαρους, τα ενδιαφέροντα αυτά πλάσματα της λαϊκής μας παράδοσης που έλκουν την καταγωγή τους από την αρχαιότητα. Παρουσίαση δράσης θα γίνει από την εκπαιδευτικό Έφη Σπαντίδη.

To top