Αη Στράτης «Πράσινο νησί» – Ξεκινούν τα έργα προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ

Αη Στράτης «Πράσινο νησί» – Ξεκινούν τα έργα προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ

«Πράσινο φως» για την έναρξη των έργων δημιουργίας υβριδικού σταθμού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό,  φωτοβολταϊκό σταθμό καθώς και σταθμό παραγωγής θερμικής ενέργειας έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα έργα στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινο νησί» στον Άγιο Ευστράτιο. Τα έργα προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 25 μήνες.

«Σε μία κρίσιμη ενεργειακά συγκυρία, όπου η ανάγκη για στροφή στη φθηνή, εγχώρια καθαρή ενέργεια γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, μπαίνει στην τελική ευθεία προς υλοποίηση το έργο για τη μετατροπή του Αγίου Ευστρατίου στο πρώτο πράσινο νησί της Ελλάδας, με το πρωτοποριακό υβριδικό έργο που εξασφαλίζει διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας άνω του 85%, αποθήκευση ενέργειας, τηλεθέρμανση και παροχή ζεστού νερού στους κατοίκους της κοινότητας του ιστορικού ακριτικού μας νησιού, σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ και τη δημοτική αρχή» τονίζει η Δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, ανακοινώνει πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στη χορήγηση Ενιαίας Άδειας Εγκατάστασης:

α) Υβριδικού Σταθμού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος και μέγιστης ισχύος παραγωγής 0,9 MW και φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος και μέγιστης ισχύος παραγωγής 0,2268 MW στη θέση “Πολύνοτνο” του Δήμου Αγίου Ευστρατίου και για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών αποθηκευτικής ικανότητας συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας 2,56 MWh και

β) σταθμού για την παραγωγή θερμικής ενέργειας και δικτύου διανομής και προμήθειας ενέργειας.

Με την έκδοση της παραπάνω απόφασης δίνεται επιτέλους το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών της υλοποίησης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 4,5 εκατ. ευρώ και η σύμβαση προβλέπει εργασίες κατασκευής με διάρκεια 25 μηνών και λειτουργία και συντήρηση του έργου για δώδεκα χρόνια χρόνια.

To top