Φουφούδες με βροχή στην Αγιάσο – Πλήθος κόσμου στη γιορτή του Κάστανου

Φουφούδες με βροχή στην Αγιάσο – Πλήθος κόσμου στη γιορτή του Κάστανου

Η καρδιά του φθινοπώρου χτύπησε στην Αγιάσο. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την Κυριακή την Αγιάσο για την 18η Γιορτή του Κάστανου που μετά από δυο χρόνια περιορισμών, η δημοφιλής γιορτή του ορεινού χωριού επέστρεψε φέτος δυναμικά και ανανεωμένη. Οι φουφούδες από νωρίς το πρωί πήραν … «φωτιά» και δεν σταματούσαν να ψήνουν κάστανα ενώ ξεχωριστή πινελιά φέτος ήταν και τα ξινόμηλα της Αγιάσου. Συνολικά διατέθηκαν 2 τόνοι κάστανα και ένας τόνος μήλα για να μοιραστούν δωρεάν στον κόσμο.

Ζαχαροπλάστες από τη σχολή ΟΑΕΔ δημιούργησαν γλυκά με κύριο συστατικό το κάστανο και το μήλο, παιδιά με ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα χείλη – καθώς δε προλάβαιναν από τη μια δοκιμάσουν γλυκά και από την άλλη να χαρούν τις δράσεις – συμμετείχαν σε επίδειξη ξιφασκίας και εθελοντές από το Visit Agiasos έκαναν face painting σε όποιον το επιθυμούσε. Και όλες αυτές οι δράσεις και πολλές παραπάνω συνοδεύονταν από την μουσική των σαντουριών.

Οι δράσεις θα συνεχίζονταν ως τις 5·00 το απόγευμα ωστόσο ο καιρός «χάλασε» τα σχέδια των διοργανωτών αφού γύρω στις 2:00 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 5.000 άτομα από το νησί  αναμένονταν να επισκεφθούν σήμερα την Αγιάσο και 350 Τούρκοι επισκέπτες οι οποίοι είναι «θαυμαστές» της Γιορτής του Κάστανου.

To top